_StaSZek_ Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Cześć, Proszę o ocenę receptury na Milk Stouta. Ma być słodki, delikatnie palony. Zasyp: 4,00 kg Pilzneński (3,2 EBC) 53,3 % 0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) 6,7 % 0,50 kg Karmelowy 150 (100,0 EBC) 6,7 % 0,50 kg Caramel Wheat Malt (120,0 EBC) 6,7 % 0,25 kg Carafa III (Weyermann) (1034,3 EBC) 3,3 % 0,25 kg Roasted Barley (591,0 EBC) 3,3 % 0,25 kg Carawheat (Weyermann) (98,5 EBC) 3,3 % 0,25 kg Chocolate Wheat (Weyermann) (817,5 EBC) 3,3 % Zacieranie: 60’ – 70°C 5’ – wygrzew 76°C Gotowanie 1,00 kg Milk Sugar (Lactose) 13,3 % - boil 30 min 25,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 22,5 IBUs 20,00 g Lublin (Lubelski) [4,00 %] - Boil 30,0 min Hop 11 5,0 IBUs Pozdrawiam, _StaSZek_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmy_jb Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Nie wiem w ile litrów celujesz ale skoro ma być słodkie piwo to wywaliłbym chmiel Lubelski a ilość Targeta zredukował do jakichś 15 g. Dodatkowo połowę słodów palonych wrzuciłbym na wygrzew. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_StaSZek_ Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 Celuje w 28 litrów. Może nie tyle piwo ma być słodkie, co balans powinien być mocno przesunięty w stronę słodyczy, nie chcę ulepku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now