Jump to content

Witam

tauruss

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

Zarejestrowałem się na forum już jakiś czas temu, kiedy stawiałem swoje pierwsze kroki z brewkitami.

W weekend mam zamiar przeprowadzić swoją pierwszą prawdziwą warkę, wiec stwierdziłem, że warto przy tej okazji tu coś napisać.

Jak już wspomniałem, mam za sobą doświadczenie z dwoma warkami z brewkita - jedna była umiarkowanym sukcesem, druga totalną porażką i generalnie byłem mocno rozczarowany obecnymi wynikami, ale rodzina i znajomi trochę mnie zachęcili, otrzymałem w prezencie trochę sprzętu i w końcu dojrzałem to tego, żeby zrobić piwo od podstaw.

PS. Dodam jeszcze, że jestem z Wrocławia, a generalnie piwem rzemieślniczym zainteresowałem się jakoś w 2014 po pierwszej wizycie na festiwalu piwa we Wrocławiu.

Edited by tauruss

Cześć! Dobra rada - zrób sobie listę przebiegu procesu, co po kolei trzeba zrobić, o czym pamiętać, czego nie przeoczyć (jak np. przykręcenie filtratora w wiadrze). Powodzenia! 

Dzięki za podpowiedź. Plan z pewnością przydatna rzecz, nawet przy robieniu brewkita można na początku się zamieszać.

Na szczęście miałem jeszcze okazję brać udział w dwóch warkach kolegi jako "kibic" więc sobie poobserwowałem i mam już jakieś tam pojęcie co mnie czeka.