lapendo Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Cześć czy możecie podać jakiś przepis na IPA z wysokim IBU na 23 litrową warkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 (edited) Brewtoad i Beertools. Obydwa pozwalają wyszukiwać po stylu i segregowac po wybranym parametrze. Edited May 2, 2016 by zasada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lapendo Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 (edited) Proszę o przepis Edited May 2, 2016 by lapendo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buber Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 No leniwy jesteś kolego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lapendo Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 (edited) Nie jestem bo brewtarget daje jakie glupoty Prosze o linka Jesli nie jestes w stanie pomoc nie pisz takich zeczy Edited May 2, 2016 by lapendo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek4 Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Wysokie IBU to ile dla Ciebie? Nikt w myślach Ci nie czyta. Sprawdź sobie w domowych zapiskach i recepturach a na pewno coś tam dla siebie znajdziesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lapendo Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 75-90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lapendo Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 Temat do zamkniecia dzieki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pindin Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 hej. Zasyp: Słód Pale Ale 5 kg Słód Pszeniczny 0,5 kg Słód Wiedeński 0,5 kg Zacieranie na lenia 60 minut - 66 stopni. Chmielenie: 60 minut lub FWH - 50 g Zeus 5 minut - 20 g Citra, 20 g Cascade 0 minut - 30 g Citra, 30 g Cascade Na zimno - 4/5 dni 50 g Amarillo, 50 g Citra + coś wg uznania, np Simcoe, Mosaic czy coś z NZ np Waimea, Rakau,.. Da Ci to około 75 IBU, przy ekstrakcie około 13-14 blg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lapendo Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 hej. Zasyp: Słód Pale Ale 5 kg Słód Pszeniczny 0,5 kg Słód Wiedeński 0,5 kg Zacieranie na lenia 60 minut - 66 stopni. Chmielenie: 60 minut lub FWH - 50 g Zeus 5 minut - 20 g Citra, 20 g Cascade 0 minut - 30 g Citra, 30 g Cascade Na zimno - 4/5 dni 50 g Amarillo, 50 g Citra + coś wg uznania, np Simcoe, Mosaic czy coś z NZ np Waimea, Rakau,.. Da Ci to około 75 IBU, przy ekstrakcie około 13-14 blg. Dzieki bardzo pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.