Culter Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Cześć, Interesuje mnie jakie objętości występują w bardzo dużych, przemysłowych browarach takich naczyń jak: kadź zaciera, kadź filtracyjna, kocioł warzelny i tankofermentory...? Jedyne co udało mi się znaleźć, to pojemność unitanków w Warcie - 5,5 tys. hektolitrów(!). Na stronach producentów maszyn i urządzeń dla przemysłu piwowarskiego takich informacji nie znalazłem (są katalogi tylko dla małych i średnich browarów). dziękuję za wszelką pomoc :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Napisz ładnego maila i poślij do browarów, podeprzyj się tym, że to informacja potrzebna na studia/do badań statystycznych, albo że nie możesz spać nie wiedząc. Albo wybierz się na zwiedzania tychów lub żywca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodzermensch Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 To wiem z bezposredniej rozmowy - Namyslow warzelnia wybicie cos ponad 200hL, chyba dokladnie 220 o ile dobrze pamietam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Znalazłem film o montażu kadzi filtracyjnej w Browarach Łódzkich. Parametry podane od 12.49 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.