Jump to content

Niekompletna dostawa zamówienia

kamilg20

Recommended Posts

Cześć! Czy zdarzyło się Wam kiedykolwiek, że wasze zamówienie złożone w sklepie piwowarskim nie doszło w całości? Mam na myśli, że czegoś w paczce brakowało, co było na paragonie. Ja właśnie miałem ostatnio taki przypadek. Otwieram paczkę - niby wszystko ok. Na drugi dzień zabieram się do zacierania i nie mogę znaleźć pszenicznego. Zamawiałem też pszeniczny grodziski (i kilka innych) i pewnie stąd wzięła się pomyłka przy kompletowaniu i zapomnieli wrzucić zwykłego pszenicznego. Zadzwoniłem do sklepu i bez problemu zaproponowali dosłanie słodu lub kupon rabatowy o równowartości brakującego towaru plus darmowa jedna wysyłka. Poza tym, że ratowałem się przy zacieraniu płatkami pszennymi, to jestem zadowolony z postawy sklepu. Nie chcę pisać o jaki dokładnie chodzi, powiem tylko, że to jeden z kilku najbardziej znanych wśród piwowarów.

Mieliście podobną historię?

Jest sporo takich historii tutaj: http://www.piwo.org/forum/13-sklepy-dla-piwowarów-domowych/

Pomyłki się zdarzają a postawa sklepu bardzo dobra, myślę, że warto wymienić co to za sklep, gdyż to plus dla nich.

W sumie masz rację. Można napisać. Mam tylko nadzieję, że bywają tu tylko osoby uczciwe i nikt nie będzie chciał tego wykorzystać :)

Chodzi o Twój Browar.

Edited by kamilg20

Miałem podobna sytuację z Piwodziejem. Dosłali z naddatkiem. Pomyłki mogą się zdarzyć, ale grunt to nie robić z tego afery i wszystko ze sklepem na spokojnie wyjaśnić.

Zdarza się. Trzeba brać poprawkę na specyfikę tych zakupów. Na ogół w sklepach internetowych kupuję 1, 3 czy 5 rzeczy. Kompletując zamówienie na kilka piw praktycznie nie schodzę poniżej 20 pozycji w jednym zamówieniu.

A ja miałem z TB połamane fermentory. Pomyłka raczej kuriera. Nie mniej jednak sklep zachował się bardzo ładnie i przysłał nowe bez problemu :).

Ototo u mnie dokładnie to samo :D