Jump to content

Witam z Tarnowskie Góry

socek

Recommended Posts

Jedynie bóg to wie! xD

Kupiłem coś takieg: "Muntons --- Pils 1,5 kg ---- klasa Perfect Pint" i "BA Brew-kit PLUS - zamiennik cukru do brew-kitów - 1 kg". A teraz modle się o to, aby to co wyjdzie, nie uciekło z fermentatora i nie zaczęło mnie gonić po pokoju.

Pytanie, czy moi rodzice wytrwają razem ze mną!

Moja pra babcia (której nie dane mi było poznać) warzyła piwo. I ojciec strasznie narzekał, ale jakoś udało mi się brata nakłonić do warzenia, więc nie jest źle.

Edited by socek

"pra babcia" !!!! WOW !!! Dowiedz się kiedy mniej więcej warzyła... To co Ty napiszesz na etykiecie??

Socek Brewery since 1912 ? :D

Napiszę po prostu: "Sockowy Browar Domowy". Nawet ładnie brzmi. A tradycji nie mam, bo ani babcia/dziadek, ani ojciec nie warzyli piwa, więc niestety, trzeba zacząć od zera.

Z tego co ojciec opowiadał, to pra babcia, jak piwo robiła, to jej butelki strzelały. Mam nadzieję, nie powtórzyć tego błędu.

Edited by socek

Albo piwo warzyła albo podpiwek.

No to jest decydująca różnica-zazwyczaj to był podpiwek' date=' ale jak pił to pamięta a jak nie to może być i piwo. ;)[/quote']

Jak wybuchało to obstawiam podpiwek. Mojej babci zawsze wylatał, ale sąsiadce już nie, więc gdy przyjezdzały jej wnuki na wakacje to wynosili z piwnicy i w korytarzu wypijaliśmy. Kurde w podstawówce wtedy byłem. Połowa lat 80tych :D