Jump to content

Witam tutaj zgromadzonych.

Zet

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu przeglądam forum i w zasadzie dla mnie jako początkującego jest to prawdziwa kopalnia wiedzy. W zeszłym tygodniu otrzymałem własnoręcznie skompletowany zestaw do warzenia i rozlewu, a w niedzielę zabrałem się do roboty. Na początek wybrałem brewkita WES Jasne, żeby obeznać się jakoś ze sposobem produkcji piwa. Na szczęście, zgodnie z moimi oczekiwaniami ;) nie wygląda na to, żeby było to ponad moje siły. W zasadzie to najbardziej boję się tego, czy udało i uda mi się zachować wystarczającą sterylność sprzętu. Aktualnie fermentator radośnie do mnie bulgocze. Nie mogę się już doczekać degustacji :D .

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich z których wiedzy już skorzystałem i zapewne nie raz jeszcze skorzystam.

Jarek

Witam kolege za miedzy ;) Jak bedzie potrzebna pomoc jestem w Świdnicy w każdy poniedziałek i czwartek ;) Choć jeszcze wciaż się uczę :D

Witam kolege za miedzy ;) Jak bedzie potrzebna pomoc jestem w Świdnicy w każdy poniedziałek i czwartek ;) Choć jeszcze wciaż się uczę :D

Dzięki, zawsze to dobrze z kimś pogadać. A z tego co zauważyłem to piwowarstwa człowiek całe życie może się uczyć.

Witam ' date=' widzę że sekcja Świdnicka się rozrasta[/quote']

A jakże rozrasta. W końcu

I ciebie miałem na myśli a nie Krzysia :D

Oj ! czuję się zaszczycony :D

Teraz, skoro ekipa faktycznie formuje się mocna, czuje że za jakis czas wszystkie konkursy będą nasze :)

No i jakieś zloty można planować.

I może kogoś uda mi sie na złą drogę w końcu sprowadzić ;)

Teraz, skoro ekipa faktycznie formuje się mocna, czuje że za jakis czas wszystkie konkursy będą nasze :D

Jak się już zbierze 4+ osób to można zrobić panel degustacyjny, gdzie to każdy piwowar przynosi swoje piwa i porównujecie. Polecam szczególnie przed konkursami. :)

Edit: no i zapomniałem: Zet - witaj! :D

Edited by Stasiek

Teraz' date=' skoro ekipa faktycznie formuje się mocna, czuje że za jakis czas wszystkie konkursy będą nasze :D[/quote']

Jak się już zbierze 4+ osób to można zrobić panel degustacyjny, gdzie to każdy piwowar przynosi swoje piwa i porównujecie. Polecam szczególnie przed konkursami. :D

Edit: no i zapomniałem: Zet - witaj! ;)

Heh no kiedys trzeba będzie pomyślać. Przede wszystkim trzeba zabrac się i uwarzyc coś dla ludzi, zeby wstydu nie było :)