kukuryku Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 (edited) Witam serdecznie, Kilka lat temu robiłem warkę ale zapomniałem już receptury, mniej więcej było to tak: Słód pilzneński 4kg monachijski 1kg chmiele marynka i lubelski ale zapomniałem jakie ilości i na jaki czas Jeśli ktoś pamięta to proszę o przypomnienie ewentualnie jak chmielić ? Karol Edited July 27, 2016 by kukuryku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarzyn_waleczny Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Może to pomoże. www.wiki.piwo.org/Full_Aroma_Hops_,_Carlberg_(wersja_na_20l) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Witam serdecznie, Kilka lat temu robiłem warkę ale zapomniałem już receptury, mniej więcej było to tak: Słód pilzneński 4kg monachijski 1kg chmiele marynka i lubelski ale zapomniałem jakie ilości i na jaki czas Jeśli ktoś pamięta to proszę o przypomnienie ewentualnie jak chmielić ? Karol Chyba czegoś nie rozumiem. Ty robiłeś piwo, a my mamy pamiętać co i jak robiłeś? Przecież to forum dla piwowarów domowych, a nie wróżek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Przecież to jakiś troll Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukuryku Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 Dzięki Jarzyn_waleczny, właśnie o tę recepturę mnie chodziło. Karol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Przecież to forum dla piwowarów domowych, a nie wróżek. Dzięki Jarzyn_waleczny, właśnie o tę recepturę mnie chodziło. No to teraz Jarzyn za wróżkę pracuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Jarzyn jakie numery totka na sobotę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
golgonc Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Jarzyn za wróżkę pracuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarzyn_waleczny Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Przecież to forum dla piwowarów domowych, a nie wróżek. Dzięki Jarzyn_waleczny, właśnie o tę recepturę mnie chodziło. No to teraz Jarzyn za wróżkę pracuje Człowiek na urlopie jest, więcej czasu ma chce pomóc i jeszcze mu wmawiają że dorabia na boku. Jarzyn jakie numery totka na sobotę ? https://www.youtube.com/watch?v=umu6R1NtQr8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts