ThatDudeWithTheLongHair Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 Hej! Czytałem ostatnio sporo tzw. "tuningowaniu" brewkita na zimno. I wpadłem na pomysł... może głupi, może śmieszny, ale mój. Gotowi? - Mojito IPA Do zwykłego India Pale Ale z brewkita po przelaniu na cichą dodać mięte świeżą i trawę cytrynową. Jak myślicie ile tego dać? Po 20g tego i tego? Co o tym myślicie ? Może jakieś inne pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThatDudeWithTheLongHair Posted July 30, 2016 Author Share Posted July 30, 2016 Ewentualnie dodać trochę cukru trzcinowego jako środek do fermentacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkx6 Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Dlaczego wszystkie świeżaki chcą od razu robić jakieś wynalazki? Dlaczego nie zrobicie kilku stylowych warek żeby nabrać praktyki i jakiegokolwiek wyczucia? Meh... Co ja o tym myślę? Nie mam zielonego pojęcia. Połączenie mięta + piwo kiepsko mi pasuje, ale próbuj jak chcesz. I daj znać czy coś wyszło czy masz 20 litrów kanalizy więcej... dirk gently 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThatDudeWithTheLongHair Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 (edited) Już parę stylów zrobiłem (3) tylko chcę pójść krok dalej i zacząć robić coś na zimno. Edited July 31, 2016 by ThatDudeWithTheLongHair Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henx Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 20 g mięty? To będzie kilka krzaczków do oskubania i wyjdzie guma Orbit. Jakoś nie widzę tego, ale daj znać jak smakowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondek Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 ja dorzucałem miętę na cicho do cydru, efekt nie był oszałamiający, a już na pewno inaczej sobie to wyobrażałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Używałem mięty do piwa ale wrzucona do chmielenia, na zimno bałbym się infekcji Trawa cytrynowa to też nie jakiś szalony pomysł, na forum jet sporo przepisów z nią Mięty bym więcej nie dawał niż 20 g bo zrobi z piwa pastę do zębów. ThatDudeWithTheLongHair 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luqas van Dred Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Chcę uwarzyć miętowo czekoladowy porter. W ciemnych piwach też trzeba dawać mięty max 20g czy można wiecej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.