szwagry Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Cześć, mam takie pytanie, uwarzyłem 2 (warka 8 i 9) piwa na drożdżach s-04 (zrehydatyzowanych) http://www.brewness.com/pl/recipe/the-dark-side-of-the-moon/view http://www.brewness.com/pl/recipe/bitter-better/view pierwsze zeszło do 4,5 blg po 3 tygodniach fermentacji (temp zadnia 16C, później około 18, pod koniec 20C ) drugie zeszło do 5 blg po 3 tygodniach fermentacji (temp zadnia 17C, później około 18, pod koniec 20C ) przy zacieraniu temp mogły być wyższe niż podane, ponieważ termometr sądowy (jak później się zorientowałem) pokazuje czasem niższe temperatury (ekstremalnie o 4C). moje pytanie jest takie skąd takie niskie od fermentowanie? Co można z tym zrobić na przyszłość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.