GhousT Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Witam! Jestem jeszcze mało wtajemniczony. Rozmawiałem z kilkoma znajomymi którzy próbowali robić piwo z zestawu "zrób to sam" z allegro. Stwierdzili jednak ze jest niedobre i nie ma bąbelków. Interesuje mnie kwestia bąbelków. W jaki sposób zrobić by były w piwie ? Bo piwo bez bąbelków to nie piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 http://www.wiki.piwo.org/index.php/Rozlew A szczególnie fragment: "W przypadku rozlewu do butelek konieczne jest dodanie do piwa surowca do refermentacji, najczęściej jest to nieco cukru, który pozwala na wznowienie fermentacji i nagazowanie piwa CO2 pochodzącym z fermentacji." Link to comment Share on other sites More sharing options...
agrest Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Interesuje mnie kwestia bąbelków. np. takich? Poprostu nie zaluj cukru do refermentacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynekkk Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 ................. Interesuje mnie kwestia bąbelków. W jaki sposób zrobić by były w piwie ? Bo piwo bez bąbelków to nie piwo Deja vu, na ilu jeszcze forach zadałeś to samo pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Interesuje mnie kwestia bąbelków. np. takich? Poprostu nie zaluj cukru do refermentacji Czyż nie pieknie nagazowane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts