ziomal-111 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 (edited) Na wstępie chciałbym wszystkich powitać. Na imię mam Maciej i pochodzę z Gostynia. http://pl.wikipedia.org/wiki/Gostyń Od kilku dni czytam to forum i dziś naszła mnie ochota na rejestrację. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie uwarzenie własnego piwa. Na razie zajmuję się czytaniem i dokształcaniem na temat piwowarstwa. Czekam na moją skromna wypłatę i zakupuje zestawik z BA. Jak większość zacznę od brewkita. Pierwsze koty za płoty. Może z biegiem czasu i narastającej wiedzy zacznę warzyć z zacieraniem. Choć obecnie to dla mnie czarna magia. Jeszcze nigdy w moim krótkim życiu nie dane było mi spróbować piwa domowego. Mam nadzieję, że już niedługo będę miał okazję napić się własnego Przy okazji mam pytanie. Są tu piwowarzy z tej części Wielkopolski ? Może kiedyś była by okazja spotkać się na piwku. Moje hobby to muzyka reggae, bukmacherstwo i zbieranie kapsli. Choć moja kolekcja nie należy do "wielkich" Pozdrawiam. Wasze zdrowie Niestety nie własnym. Edited January 30, 2010 by ziomal-111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Witam kolejnego piwowara z Wielkopolski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Zacznij kolego od niechmielonego ekstraktu. Jest przy nim nieco więcej pracy niż przy brewkicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynekkk Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 (edited) Witam Idź na całość i zacznij od zacierania. Edited January 30, 2010 by zbynekkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Witaj czytaj,warz i łykaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Witam i ja ze południa. Jeśli boisz się nieudanych inwestycji to kup puszki, ale jeśli jesteś maniakiem piwa to podnieś poprzeczkę na zacieranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czara6 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Witam nowego forumowicza Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Witam serdecznie. Jestem z Ostrowa Wlkp. więc niedaleko. Możemy kiedyś się spotkać. A co do warzenia to prawdę mówiąc brewkita możesz pominąć - nic ciekawego się nie dzieje. Zacznij od ekstraktów. A zacieranie jest proste (jak to głosi, zgodnie z prawdą, artykuł w BA). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Choć obecnie to dla mnie czarna magia. Nic się nie przejmuj, po pierwszej warce zniknie "czarna" i zostanie tylko magia;) Nawet jak zdecydujesz się na początek na puchę, nie bój się potem eksperymentować z zacieraniem. Możliwości, efekty i frajda - nieporównywalnie lepsze. Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danol148 Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Witaj ja też jestem z Gostynia te z zaczynam dopiero pierwsze z puchy już jest , teraz drobne inwestycje bo balon do wina to nie to, kolejna pucha z ekstraktem zobaczymy co wyjdzie i adaptacja pomieszczenia na zacieranie i zbieranie sprzętu mnie czeka jakby co to możemy się spotkać i wymienić się skromnym doświadczeniem przy piwku Link to comment Share on other sites More sharing options...
slotish Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Witam! I również pozdrawiam z Wielkopolski Zacznij od zacierania ale wcześniej przejedź się na szkółkę niedzielną do Wrocławia - naprawdę warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Witam i ja , zerknij tu http://www.piwo.org/forum/map.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
danol148 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Z Gostynia do Opalenicy żabi skok mam jak się wezmę za zacieranie bedę musiał przyjechać na szkołę Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 siemka powodzenia przy warzeniu warek Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Z Gostynia do Opalenicy żabi skok mam jak się wezmę za zacieranie bedę musiał przyjechać na szkołę cześć do mnie nawet masz ciut mniej i jeszcze a i ja bywam w twoich okolicach Link to comment Share on other sites More sharing options...
danol148 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 czy ja wiem chyba tu i tu mam po równo zawsze moge podjechać to jednego i drugiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal-111 Posted February 16, 2010 Author Share Posted February 16, 2010 Jak zaczne warzyć a mam nadzieję, że będzie to marzec to będziemy śmigac razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
danol148 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 nie ma sprawy zawsze raźniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts