Jump to content

Witam wszystkich

ziomal-111

Recommended Posts

Na wstępie chciałbym wszystkich powitać. Na imię mam Maciej i pochodzę z Gostynia. http://pl.wikipedia.org/wiki/Gostyń

Od kilku dni czytam to forum i dziś naszła mnie ochota na rejestrację. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie uwarzenie własnego piwa. Na razie zajmuję się czytaniem i dokształcaniem na temat piwowarstwa. Czekam na moją skromna wypłatę i zakupuje zestawik z BA. Jak większość zacznę od brewkita. Pierwsze koty za płoty. Może z biegiem czasu i narastającej wiedzy zacznę warzyć z zacieraniem. Choć obecnie to dla mnie czarna magia.

Jeszcze nigdy w moim krótkim życiu nie dane było mi spróbować piwa domowego. Mam nadzieję, że już niedługo będę miał okazję napić się własnego ;) Przy okazji mam pytanie. Są tu piwowarzy z tej części Wielkopolski ? Może kiedyś była by okazja spotkać się na piwku.

Moje hobby to muzyka reggae, bukmacherstwo i zbieranie kapsli. Choć moja kolekcja nie należy do "wielkich"

Pozdrawiam. Wasze zdrowie ;):beer: Niestety nie własnym. :)

Edited by ziomal-111

Witam serdecznie. Jestem z Ostrowa Wlkp. więc niedaleko. Możemy kiedyś się spotkać. A co do warzenia to prawdę mówiąc brewkita możesz pominąć - nic ciekawego się nie dzieje. Zacznij od ekstraktów. A zacieranie jest proste (jak to głosi, zgodnie z prawdą, artykuł w BA).

Choć obecnie to dla mnie czarna magia.

Nic się nie przejmuj, po pierwszej warce zniknie "czarna" i zostanie tylko magia;) Nawet jak zdecydujesz się na początek na puchę, nie bój się potem eksperymentować z zacieraniem. Możliwości, efekty i frajda - nieporównywalnie lepsze.

Powodzenia!:smilies:

• 2 weeks later...

Witaj ja też jestem z Gostynia te z zaczynam dopiero pierwsze z puchy już jest , teraz drobne inwestycje bo balon do wina to nie to, kolejna pucha z ekstraktem zobaczymy co wyjdzie i adaptacja pomieszczenia na zacieranie i zbieranie sprzętu mnie czeka :beer: jakby co to możemy się spotkać i wymienić się skromnym doświadczeniem przy piwku :lol: