Thorime Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Witam, Potrzebuje upewnić się co do swoich wiadomości na temat kegowania. Otóż: Jeśli do kega 30 L wleję 24 L to powinienem dać ciśnienie do nagazowania dużo mniejsze niż w przypadku pełnego kega? Czyli jakieś 0.5 bara zamiast 1.5? Piwo będzie pełnowartościowe z takiego rozlewu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 1. nie 2. nie 3. tak choć zależy co rozumiesz pod pojęciem "pełnowartościowe"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorime Posted September 9, 2016 Author Share Posted September 9, 2016 Dzięki za odpowiedź. Pełnowartościowe, tzn. świeże i normalnie nagazowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Pełnowartościowe, tzn. świeże i normalnie nagazowane. No widzisz, a ja bym rozumiał to troszkę inaczej. Tz. takie jak dane piwo ma być Nagazowanie to kwestia ciśnienia i temperatury, a objętość nie ma znaczenia. Objętość jest istotna tylko z punktu widzenia ile zostaje powietrza w KEG'u po nalaniu piwa bo powinno się je usuwać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now