Jump to content

2017.04.01 - II Zlot Piwowarów Domowych i V Karpacki KPD


WiHuRa

Recommended Posts

Zapraszamy na II Zlot Piwowarów Domowych oraz połączony z nim V Karpacki KPD. Podobnie jak w zeszłym roku wymogiem zgłoszenia piwa będzie obecność w Zlocie. 

 

post-3232-0-84586500-1488287035_thumb.jpg

 

Termin II Zlotu:

sobota, 01.04.2017, start 16:00

 

Miejsce II Zlotu:

Klub Zodiak, ul. Mieszka I 48/50, Rzeszów

 

Zapisy na II Zlot, Program II Zlotu

 

Kategorie na V Karpacki KPD:

INDIA PALE ALE - zawiera poniższe style:

BJCP 2015 21A. American IPA
BJCP 2015 21B. Belgian IPA

BJCP 2015 21B. Brown IPA

BJCP 2015 21B. Red IPA

BJCP 2015 21B. Rye IPA

BJCP 2015 21B. White IPA

opis kategorii INDIA PALE ALE

 

BRITISH BROWN - zawiera poniższe style:

BJCP 2015 13A. Dark Mild
BJCP 2015 13B. Brown Ale
BJCP 2015 13C. English Porter
opis kategorii BRITISH BROWN

 

Sponsorzy nagród dla laureatów V Karpackiego KPD:

Sklep Browamator przekaże dla obu kategorii:

  • za I miejsce – bon zakupowy na wartość 300 zł
  • za II miejsce - bon zakupowy na wartość 200 zł
  • za III miejsce - bon zakupowy na wartość 100 zł

Sklep Świat Drożdży przekaże dla obu kategorii:

  • za I miejsce – bon zakupowy na wartość 200 zł  
  • za II miejsce - bon zakupowy na wartość 150 zł 
  • za III miejsce - bon zakupowy na wartość 100 zł
Firma Fermentum Mobile przekaże dla obu kategorii:
  • za I miejsce – 1 fiolka drożdży  
  • za II miejsce - 1 fiolka drożdży 
  • za III miejsce - 1 fiolka drożdży

NAGRODA GŁÓWNA:

Spośród zwycięzców kategorii otwartych - IPA i British Brown - wybrany zostanie zdobywca Nagrody Głównej V Karpackiego KPD. Zdobywca tej nagrody uwarzy na swojej recepturze piwo w Starym Browarze Rzeszowskim. Dziękujemy Staremu Browarowi Rzeszowskiemu na współpracę oraz ponowne wsparcie naszego konkursu!

 

Regulamin V Karpackiego KPD, Formularz zgłoszeniowy do V Karpackiego KPD

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Miejsce i termin zostały potwierdzone. Na przełomie roku ukaże się regulamin konkursu. "Atrakcje zlotowe" podam na przełomie luty/marzec 2017.

 

Klub Zodiak w Rzeszowie na ul. Mieszka I 48/50, sobota 1 kwietnia 2017, start 16:00

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Większość nagród w V Karpackim KPD jest dopięta na "przedostatni" guzik więc czas rozpocząć prezentację sponsorów.

 

NAGRODA GŁÓWNA:

 

Spośród zwycięzców kategorii - IPA i British Brown - wybrany zostanie zdobywca Nagrody Głównej V Karpackiego KPD. Zdobywca tej nagrody uwarzy na swojej recepturze piwo w Starym Browarze Rzeszowskim. Bardzo dziękujemy browarowi na kontynuację dotychczasowej współpracy oraz ponowne wsparcie naszego konkursu!

 

Warto również wspomnieć, że już od II Karpackiego KPD browar umożliwia warzenia piwa przez zwycięzcę. Dla przypomnienia dotychczas byli to:

 

II KKPD 2014 - Marcin Jędrzejewski /  Brown Porter (Marcin dziś jest piwowarem Starego Browaru Rzeszowskiego)

III KKPD 2015 - Rafał Wieczorek /  Black IPA

IV KKPD 2016 - Tomasz Rapiej /  Brown IPA

 

Kto będzie następny ? Wszystko wyjaśni się 01.04.2017 podczas II Zlotu Piwowarów Domowych.

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Wzorem poprzedniego roku ponownie akcja "Uwarz piwo na Zlot", tym razem w zmienionej formie jako konsumencki konkurs na "Najlepsze piwo Zlotowe". Po szczegóły (regulamin a w nim nagrody, formularz zgłoszeniowy) odsyłam na stronę:

 

http://karpackiewp.pl/2017/01/14/najlepsze-piwo-zlotowe-uwarz-piwo-na-zlot-wygraj-nagrody/

 

Sponsorem nagród jest sklep Alepiwo. Sklep łącznie ufundował pulę 124 kg słodu podstawowego! Będą też rozlosowane gadżety wśród uczestników, którzy oddali głos - również ufundowane przez Alepiwo.

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Wszystkie informacje organizacyjne zostały opublikowane - regulamin, nagrody, formularze zgłoszeniowe, wstępny program Zlotu - patrz pierwszy post.

Nic tylko planować przyjazd w sobotę 1 kwietnia 2017 do Rzeszowa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Spoko, akurat mam na burzliwej Brown Ale, ciekawe czy moje daleko odbiega od stylu. Raczej przy 3 warce nie zaryzykuję krytyki :)

Edited by Rc7
Link to comment
Share on other sites

A co będzie można zdegustować podczas II Zlotu ? Na pewno, w dbałości o formę uczestników, piwa będą z niskim ekstraktem początkowym (10-14 Blg). Przypominamy, że spośród tych piw uczestnicy będę wybierać "Najlepsze piwo Zlotowe". Oczywiście, jeśli ktoś chce przynieść również własne piwa jak najbardziej jest to mile widziane.

 

Na 10 kranach jednocześnie pojawią się:

1. Tomasz Rapiej - American Witbier
2. Tadeusz Kruk - Schwarzbier
3. Artur Wojnarowski - Pilzner
4. Przemek Godek - Robust Porter
5. Dawid Kraczowski - AIPA
6. Marcin Jędrzejewski - Brett Ale
7. Tomasz Bulicz - Polskie Ale
8. Kamil Lentowicz - American Stout
9. Michał Jadwisiak - Zest APA
10. Wojciech Szczepański - Hoppy Koelsch

 

To nie wszystkie piwa jakie pojawią się na Zlocie, będzie jeszcze kilka ekstra niespodzianek ale o nich trochę później.

Link to comment
Share on other sites

Chciałbym wiedzieć kiedy mniej więcej odbędzie się konkurs, bo właśnie fermentuje u mnie belgian ipa i będzie gotowa gdzieś na początku kwietnia. Jeśli będzie to dużo później to może pokusiłbym się o drugą warkę ze względu na ulotność aromatów chmielowych.

 

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kilka tematów organizacyjnych:

 

1) Tematy prelekcji:

17:00 - Bogumił Rychlak - "Jasne, że ciemne, a na pewno do Indii. Niejednoznaczne początki angielskich klasyków, porteru i India Pale Ale"

19:00 - Wojciech Szczepański - "Domowy Barrel Aged na przykładzie Akcji Beczka"

 

2) Zwiedzania Browaru Łańcut

W dniu Zlotu - wyjazd autokarem z Rzeszowa około godziny 14:00, powrót bezpośrednio na miejsce Zlotu na 16:00. Koszt 20 zł (wpłaty będziemy przyjmować w autokarze). Zapisy rozpoczniemy w poniedziałek 27.03. Link do formularza zgłoszeniowego dostaną na email tylko zarejestrowani uczestnicy Zlotu. Jest limit miejsc.

 

3) Koszulka Jestem Piwowarem Domowych

Zamówienia i wpłaty zbieramy do 23.03.2017! Koszt 39,90 zł! Projekt graficzny – Krzysztof Brynecki. Szczegóły, zamówienia, projekt koszulki: https://goo.gl/Rmk75j

 

Pojawił się również artykuł w mediach o naszej imprezie:

http://www.blekitna.tv/kultura-i-rozrywka/najlepsze-domowe-piwo-pokazy-warzenia-i-wiele-piwnych-atrakcji-czyli-ii-zlot-piwowarow-domowych/

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Poszukuje pomocnika (stewarda) na finał V Karpacki KPD. Finał odbędzie się w piątek start około 13-14:00, potrwa około 4 godziny. Oprócz ciężkiej pracy jak nalewanie i pomoc sędziom w pracy, jest możliwość skosztowania wszystkich piw finałowych, przy okazji można zobaczyć jak to wygląda od środka. Będę też miał, w formie wdzięczności, kilka gadżetów ;)

 

Chętnych bardzo proszę o zgłoszenia na PW.

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

Konkurs:

Jutro finał V Karpackiego KPD, w składzie Michał Zieliński (sędzia PSPD), Marcin Jędrzejewski (sędzia PSPD), Robert Orszulak (sędzia PSPD, certyfiakt nieaktywny) i Wojciech Szczepański wyłonimy laureatów i zdobywcę Nagrody Głównej (warzenie w Starym Browarze Rzeszowskim). Wyniki ogłosimy o 20:00 podczas Zlotu.

 

Zlot:

Rejestracja uczestników zamknięta - na liście 132 osoby. Przygotowania organizacyjne praktycznie dopięte. Widzimy się o 16:00 w sobotę!

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.