guciothebest Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Witam , mam pytanie czy ktoś używał tych drożdży i jakie ma z nimi doświadczenia ? Ja użyłem ich do mojego barley wine'a , zadałem je na cichą razem z płatkami moczonymi w alkoholu , wczoraj przelewałem do butelek i pachnie super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guciothebest Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 (edited) Naprawdę , nikt ich nie używał ? A może ktoś używał podobnych : White Labs WLP050 Tennessee Whiskey White Labs WLP065 American Whiskey Edited November 1, 2016 by guciothebest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 (edited) Naprawdę , nikt ich nie używał ? a co się dziwisz? To jest forum piwowarskie, a pytasz o drożdże do bourbona Jako pionier fermentacji piwa tymi drożdżami masz okazję wykazać się inicjatywą i szczegółowo opisać nam uzyskane efekty Edited November 1, 2016 by Dr2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Będę używał w listopadzie. Jak co będę wiedzieć więcej to dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuDeX Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Czegoś chyba nie rozumiem. Napisali, że można ich użyć do produkcji burbonu, a tolerancja na alkohol 10-15%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus383 Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Chodzi o fermentację, a destylacja to zupełnie inna sprawa Tam z produktu fermentacji wydobywasz "ducha" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariusz Gutowski Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 Dziś otworzyłem mojego BW na tych drożdżach. Ogólnie stwierdzam, że piwo spoko ale żeby jakieś wybitnie to nie powiedziałbym. W zapachu słodowe, słodkie, może jakieś owoce suszone. W smaku jak najbardziej poprawne, w ogóle nie czuć alkoholu tylko po jakiejś chwili, miłe rozgrzewanie. Myślałem, że będzie dużo bardziej wytrawny ale jednak sporo słodyczy zostało w smaku. Piwo ma już ze 4 lata także zdążyło nie ułożyć. Chyba jednorazowy eksperyment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Ba Posted June 29, 2022 Share Posted June 29, 2022 To jest nic. Czy ktoś fermentował piwo Fermentisami F2 ?? To dopiero jest coś - drożdże które nie mają wpływu na smak i aromat piwa i to jest szczep który bardziej jest wart uwagi i badań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchejroo Posted June 29, 2022 Share Posted June 29, 2022 Godzinę temu, Piotr Ba napisał: To jest nic. Czy ktoś fermentował piwo Fermentisami F2 ?? To dopiero jest coś - drożdże które nie mają wpływu na smak i aromat piwa i to jest szczep który bardziej jest wart uwagi i badań. Czytasz tematy do których odpowiadasz czy tylko ostatni komentarz? To temat o WLP070. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.