primordial Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) W dniu 21.01.2023 o 18:27, Lulek napisał: Mam pytanko Znacie jakiś sposób na tego wytrawnego cydra moja Żona nie bardzo za tym przepada a szkoda wylać ?. I też wyszedł mi mętny kolor filtrowałem przez papierowy filtr do ekspresu bez zmian Nada się do drinków z cydrem, a jeśli nie pasuje jej tylko wytrawność, a nie ogólnie smak to można poeksperymentować z dosłodzeniem syropem cukrowym. Edited January 22 by primordial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolt Posted January 23 Share Posted January 23 17 godzin temu, primordial napisał: Nada się do drinków z cydrem, a jeśli nie pasuje jej tylko wytrawność, a nie ogólnie smak to można poeksperymentować z dosłodzeniem syropem cukrowym. Jak chcesz dosłodzić niepasteryzowany cydr fermentowalnym cukrem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizi Posted January 23 Share Posted January 23 W szklance? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primordial Posted January 24 Share Posted January 24 Tak, chodziło mi oczywiście o dosładzanie bezpośrednio przed spożyciem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokowy Posted January 25 Share Posted January 25 Wstaw do lodówki na 1-2 tygodnie, zrobi się mniej kwaśny i powinien się bardziej wyklarować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts