Jump to content

piwo miodowe a koncentrat.


neolech

Recommended Posts

Zapewne nikt w ten sposób nie robił i dlatego nie masz odpowiedzi.

 

Z tej puszki dostaniesz 23l ale przy założeniu, że dodasz 1kg cukru.

Możesz ten cukier zastąpić miodem (ew. dać go 10-15% więcej).

Nie wiem czy w instrukcji do tej puszki jest coś o gotowaniu ekstraktu. Jeśli nie ma, to miód dodaj wcześniej niż ekstrakt i pogotuj 15 minut.

 

No i daj znać za parę tygodni co z tego wyszło. :lol:

Edited by Stasiek
Link to comment
Share on other sites

jeszcze nie dostałem tej puszki, ale napewno jakoś się go gotuje. Wiem że trzeba dodać cukier, czyli mówisz że zamiast 1kg cukru dodać do wszystkiego gdzies 1,2kg miodu?

 

jak tylko dojdzie koncentrat to bede robił i napewno dam znać co wyszło:)

 

pozdrawiam

neolech

Link to comment
Share on other sites

Na początku mojej kariery piwowarskiej uwarzyłem kilka piw z konserwy i zamiast cukru lub ekstraktu dodawałem miód w ilości około 1,2-1,4 kg.

W gotowym piwie miodowego aromatu raczej nie wyczułem.Jedyne co odczułem to wzrost kosztów :lol::)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.