Jump to content

przywitanie


dexter

Recommended Posts

Cześć,

po dłuższym okresie anonimowego przeglądania tego forum postanowiłem się ujawnić ;)

Przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem w 2007, na koncie mam 23 warki a warka nr 24 właśnie się zaciera. Zaczynałem od brew-kitów i ekstraktów ale obecnie wszystko odbywa się już "po bożemu" :)

Ze względu na obiektywne ograniczenia lokalowe (M2 w wielkiej płycie) jestem w stanie uwarzyć tylko piwa górnej fermentacji (a marzy mi się pils i porter bałtycki...)

Pozdrawiam!

Link to comment
Share on other sites

Cześć.

 

Fakt, warzenie w mieszkaniu 52 m2 nie jest prostą sprawą. Ja chociaż mam piwniczkę, aktualnie temp. 6°C ale noszenie 20kg mnie zniechęca (cholerny kręgosłup!), więc też nastawiam się na fermentację górną.

 

Pozdrawiam ze śląska.

Link to comment
Share on other sites

chowałem się w warszawskiej kawalerce ;)

lekko nie jest (logistycznie) ale smak własnoręcznie uwarzonego piwa wynagradza wszelkie niedogodności.

nawet moja "lepsza połowa" zaczęła to doceniać - z okazji zbliżających się walentynek dostałem od niej "Domowy wyrób piwa" Dave'a Millera :) jak tylko posprzątam po dzisiejszym warzeniu, biorę się za lekturę.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.