agrest Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Taki tytuł ma wątek pod którym kryje się to: http://www.kciuk.pl/Oto-najmocniejsze-piwo-na-swiecie-41-r5054 41%. Ehh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiR Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 hmmm bimber o aromacie piwa ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby_brew Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Ciekawe czy aby uzyskać 40% alkoholu zastosowali destylacje, bo jeżeli tak, to jest wódka a nie piwo, przynajmniej pod względem definicji. Ja miałem okazję spróbować Utopię (chyba ok. 27% alkoholu) i smakuje to jak koniak a nie jak piwo, chociasz w smaku jest dobre. Z tego co słyszałem to aby zrobić Utopię browar Sam Adams wychodował specjalne ?super-drożdże? które wytrzymują wysoką ilość alkoholu, a potem zamrozili piwo żeby podnieść alkohol do 27%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natrix Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Cóż... jeden kufelek i koniec imprezy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Z czego sie takie piwko pije z kieliszka czy kufla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiR Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 (edited) a potem zamrozili piwo żeby podnieść alkohol do 27%. można coś więcej na ten temat bo ja zawsze destylowałem Edited February 17, 2010 by MiR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gargh Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Z czego sie takie piwko pije z kieliszka czy kufla. "The company said the beer, which is stronger than whisky and vodka, should be consumed in spirit-sized measures. " Z kieliszka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 (edited) Ciekawe jaki ma smak przy takim procencie. Dostałem ostatnio Porterówkę, wymnieniłem się za 2 :) Jeszcze nie próbowałem. Edited February 17, 2010 by zibi Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby_brew Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 (edited) a potem zamrozili piwo żeby podnieść alkohol do 27%. można coś więcej na ten temat bo ja zawsze destylowałem Nigdy tego nie robiłem' date=' ale z tego co rozumiem to po prostu warzysz coś mocnego jak Barley Wine albo Doppelbock, zamrażasz to i oddzielasz lód od niezamrożonego alkoholu. W ten sposób robią m.in. Eisbock. W domowy sposób, zamrażasz to w plastikowej butelce i odwracasz dogóry nogami, mocne piwo ci ścieka, a woda zostaje w lodzie. Zobacz to na tym wideo, zaczyna się od ok. 3 min: [youtube'] Edited February 17, 2010 by scooby_brew Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Brew Dog, piłem ich Stouta, który ma 18,2 alk. Bardzo smaczne piwko. Alkoholu oczywiście nie czuć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaronVonZuk Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Przepraszam za tego typu określenie,ale innego nie znajduję... dla mnie DEBILIZM... Proszę Was o ile butelka Utopii (którą miałem okazję spróbować) jest przepiękna o tyle smak ma niewiele wspólnego z piwem... dlatego robienie piw mocniejszych już w ogóle do mnie nie przemawia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danol148 Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Ja swego czasu piłem jakiegoś amsterdama w okolicy 12%w smaku nic specjalnego zalatywało spirytem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now