Skocz do zawartości

Ekstrakt słodowy - co? jak? gdzie? kiedy?


Rekomendowane odpowiedzi

Suchy i tak sie zbryli

Zbryli w sensie zepsuje się i będzie do d...., czy zbryli i trzeba będzie popracować, żeby go rozdrobnić, ale generalnie będzie git?

Edytowane przez JanuszMyszyński
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

zbryli i trzeba będzie popracować, żeby go rozdrobnić, ale będzie generalnie będzie git?

Raczej ta opcja, ale lekko nie będzie żeby było dobrze.

 

A bardzo głupim pomysłem byłoby doprowadzić go po zbryleniu do mniejszych grudek, a potem przepuścić je dla rozdrobnienia przez śrutownik?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Po jakim czasie wg Was dochodzi do zbrylenia ? Ktoś mniej więcej sprawdzał ?

Dawno nie przerabiałem suchego, ostatnio kilka lat temu. Z mojego doświadczenia napisze że się zbryli. Po jakim czasie, nie pamiętam( nie prowadziłem zapisków)

 

Bruntal jasny w proszku - Ponad miesiąc po otwarciu, w lodówce w papierowej torebce (Ale Piwo w takich sprzedaje) sobie leży i jak dotąd konsystencja normalna.

W papierowej? Nie przeszło lodówką?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.