Jump to content

Pomoc zacieranie


Recommended Posts

Mam na koncie 2 warki z konserw i jeszcze 2 do zrobienia na puszkach potem chciałbym przejść na zacieranie :) Tylko nie mam kompletnie pomyślunku jak się do tego zabrać, miejsce i chęci są a to chyba najważniejsze :o , ze sprzętu to na ten moment 2 plastikowe fermentatory 33L i 2 po kiszonej kapuście wiaderka ok 25l czekają na przygotowanie. Mam zamiar to robić w pomieszczeniu o wymiarach ok 4M na 5M budynek gospodarczy do gotowania gazówka 4 palnikowa (na szczęście nie pojechała na złom z ostatnim transportem) do gotowania się zrobi jakiś gar z kwasówy o grubym spodzie aby się nie przypalało wspawa się kranik i mufę z termometrem. Do tego też jakieś mieszadełko z rurki 0.5" i kawałka blachy kwaśnej.

 

I teraz najważniejsze Kto z Doświadczonych kolegów by zaprosił na pokaz warzenia piwa bo na żywo wiadomo zawsze lepiej powiedzmy że mogą dojechać do ok 100km w 1 stronę od mojego miejsca zamieszkania i wymienić się doświadczeniami :smilies:

Link to comment
Share on other sites

Sam osobiście chętnie bym podpatrzył...:smilies:

To teraz potrzebny 1 chętny co dwóch nas przyjmie' date=' w końcu człowiek nie jest taki żeby nie przygarną:)[/quote']

a co tam, garażu mi chyba nie rozniesiecie?

Link to comment
Share on other sites

To się chłopaki nabawicie kompleksów w tym browarze. :)

Widzałem zdjęcia bardzo mi pomogą w budowie mojego, zaborę kamerę i pokręcę trochę jak dostane koncesję na kręcenie :smilies: Może się nakręci jakiś poradnik o zacieraniu dla innych :) Własnie coś podobnego chciałbym zrobić u siebie tylko nie w miedzi a w kwasie :/ wiosną rusza remont pomieszczenia gospodarczego małe wyburzenie starego kurnika i będzie to o co mi chodzi :)

Edited by danol148
Link to comment
Share on other sites

Widzałem zdjęcia bardzo mi pomogą w budowie mojego, zaborę kamerę i pokręcę trochę jak dostane koncesję na kręcenie :) Może się nakręci jakiś poradnik o zacieraniu dla innych :) Własnie coś podobnego chciałbym zrobić u siebie tylko nie w miedzi a w kwasie :/ wiosną rusza remont pomieszczenia gospodarczego małe wyburzenie starego kurnika i będzie to o co mi chodzi :smilies:

Witamy w klubie :) Całe szczęście że 95% pracy za mną. Teraz pozostaje mi dokończenie przejścia na grawitacyjny system oparty na kegach.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.