bagienny Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Część wszystkim! Mam pytanie specyficzne. Około tydzień temu zabutelkowałem swoją druga warkę. Jako, że nie do końca sprawę przemyślałem, butelki zamiast trafić do temperatury pokojowej posiedziały większość czasu w garażu, a tam natomiast temperatura bliższa była 10-12 stopniom. Naturalnie po jakichś 5 dniach zrozumiałem swój błąd i przeniosłem w cieplejsze miejsce, ale zastanawiam się, czy takie przechłodzenie nie wpłynie negatywnie na piwo? Używałem Danstar - Nottingham. Z góry dzięki za pomoc lajkonikowi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
udarr Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Nic się nie stało, daj mu nieco czasu i się nagazuje. Od biedy to Nottinghamy pewnie i w tych 12 by dały radę tylko dłużej by to trwało rzecz jasna. bagienny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagienny Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 Nic się nie stało, daj mu nieco czasu i się nagazuje. Od biedy to Nottinghamy pewnie i w tych 12 by dały radę tylko dłużej by to trwało rzecz jasna. Dziękuję uprzejmie, teraz będę już mógł spać spokojnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now