Jump to content

płukanie gęstwy


Recommended Posts

Mam zebraną gęstwę Saflager W-34/70 z 03.05., jest to trzecie pokolenie drożdży. I mam taki widok słoika po jednorazowym przepłukaniu i odstaniu gęstwy (bez zlewania) przez noc w lodówce - załącznik.

Pytanie do bardziej doświadczonych w temacie - nie widzę wyraźnego przełomu umarlaków, czy to może oznaczać ich zupełny brak i można taką gęstwę w całości zapodać do fermentora?
 

post-17977-0-67641000-1493899589_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cześć.

Ładna gęstwa, śmiało możesz całą zadać, o ile tyle Ci potrzeba. Jak potrzebujesz mniej to zadaj mniej. Nawet jak jest tam trochę trupów to nie zaszkodzi piwku. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.