Jump to content

Browar Kaliny


Recommended Posts

Warka nr 1       10.01.2017

 

Kolsch 13 BLG

słód pilzneński Strzegom - 3,5kg

słód monachijski typ 2 Strzegom - 2kg

chmiel Lubelski (PL) - 50g

 

Zacieranie:

10 min w 52C   

40 min w 65C

20 min w 72C

10 min w 78C

 

Chmilenie:

35g - 60'

15g - 20'

 

Wyszło 20 L - 14,5 BLG

 

Fermentacja 17 stC

Drożdze S-05

 

26.01.2017 

Zlanie na cichą - 2,7 BLG

 

13.02.2017 

Butelkowanie - 5 g glukozy

 

Kolsch 2017

Edited by Slawmir
Link to comment
Share on other sites

Warka nr 2  25.03.2017

 

Irish Red Ale  - 15BLG

 

- słód pilzneński Viking Malt - 2kg

- słód Rad Ale Viking Malt - 1kg

- słód Cookie Viking Malt - 1kg

- słód Karmelowy 300 Viking Malt - 0,5kg

- chmiel Sybilla (PL) - 50g

 

Zacieranie:

 

60 min w 67C

15 min w 72C
10 min w 78C
 
Chmielenie:
30g - 60’
10g - 10’
10g  - Whirlpool
 
Wyszło ok. 22 litry  14,4 BLG
 
Fermentacja 15C
Drożdze S-04
 
05.04.2017
Zlanie na cichą
 
22.04.2017 
3,4 BLG  5.53% Alk   75.20%
Butelkowanie 4,5 g glukozy
 

Irish Red Ale 2017

 

 
Link to comment
Share on other sites

Warka nr 3    08.04.2017

 
Czeska IPA  - CIPA         21L 15 BLG IBU:52 19 EBC
 
- słód Pale Ale Strzegom - 5,5 kg
- słód karmelowy 150 - 0,5 kg
- chmiel Vital (CZ) - 50 g
- chmiel Saaz (CZ) - 50 g  
 
Zacieranie:
10 min w 52C
40 min w 62C
20 min w 72C
10 min w 78C
 
Chmielenie:
60’    25 g Vital
20’    25 g Vital
15’    5 g Iris Moss
5’      10 g Saaz
0'      25 g Sazz
5 dni na zimno     15 g Saaz
 
Wyszło ok. 21,5 litry  16 BLG
 
Fermentacja:
S-05 15C
 
21.04.17      
Zlanie na cichą 21 L  4 BLG
 
27.04.17
15g chmiel saaz na zimno luzem
 
06.05.17
3,9 BLG  6,4 %  Alk.  75,6% 
butelkowanie 4 g glukozy
 
16-05-2017 nagazowanie poprawne
 

04 2017  CIPA

 

 
 
Edited by Slawmir
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.