Jump to content

Ile słodu wędzonego do risa


Recommended Posts

Uwarzyłem zwykłego risa i teraz chciałbym wersję smoked.

Będzie leżakoować z płatkami dębowymi i chciałbym podbić nutę drewnianą słodem.

Który słód da smak ogniska/dębu? Nie chcę żadnych oscypków i boczków.

I ważniejsze pytanie ile %? Chciałbym delikatną wędzonkę, która będzie współgrać z płatkami.

Na pewno nie peated, bo mam już 2 piwa whisky.

Link to comment
Share on other sites

Nigdy nie gryzłem dębu więc nie wiem jaki ma smak, ale zapach dębu da słod wędzony drewnem dębowym (niespodzianka).

Rozważ też słody wędzone drewnem drzew owocowych.

Link to comment
Share on other sites

Daj słód wędzony dębem po prostu ;)

Co do ilości to nawet na delikatną pewnie i tak z 40-50% pasowało by dać, to ris tam będzie miało co przykrywać wędzonkę.

Edited by kantor
Link to comment
Share on other sites

 

Nigdy nie gryzłem dębu więc nie wiem jaki ma smak, ale zapach dębu da słod wędzony drewnem dębowym (niespodzianka).

Rozważ też słody wędzone drewnem drzew owocowych.

Żadna pomoc.

 

Postaraj się następnym razem precyzyjniej zadawać pytania, może uzyskasz bardziej pomocną odpowiedź.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.