Bourdell Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Uwarzyłem zwykłego risa i teraz chciałbym wersję smoked. Będzie leżakoować z płatkami dębowymi i chciałbym podbić nutę drewnianą słodem. Który słód da smak ogniska/dębu? Nie chcę żadnych oscypków i boczków. I ważniejsze pytanie ile %? Chciałbym delikatną wędzonkę, która będzie współgrać z płatkami. Na pewno nie peated, bo mam już 2 piwa whisky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Nigdy nie gryzłem dębu więc nie wiem jaki ma smak, ale zapach dębu da słod wędzony drewnem dębowym (niespodzianka). Rozważ też słody wędzone drewnem drzew owocowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bourdell Posted May 12, 2017 Author Share Posted May 12, 2017 Nigdy nie gryzłem dębu więc nie wiem jaki ma smak, ale zapach dębu da słod wędzony drewnem dębowym (niespodzianka). Rozważ też słody wędzone drewnem drzew owocowych. Żadna pomoc. Granik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 (edited) Daj słód wędzony dębem po prostu Co do ilości to nawet na delikatną pewnie i tak z 40-50% pasowało by dać, to ris tam będzie miało co przykrywać wędzonkę. Edited May 12, 2017 by kantor Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Nigdy nie gryzłem dębu więc nie wiem jaki ma smak, ale zapach dębu da słod wędzony drewnem dębowym (niespodzianka). Rozważ też słody wędzone drewnem drzew owocowych. Żadna pomoc. Postaraj się następnym razem precyzyjniej zadawać pytania, może uzyskasz bardziej pomocną odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now