Jump to content

Chmielenie Saazem, Lubelskim


Recommended Posts

Witam

Jak należało by chmielić piwo tylko np. Saazem albo Lubelskim? Przeglądając gotowe zestawy surowców można spotkać się właśnie z takim chmieleniem. Niestety sklepy nie udostępniają szczegółowych instrukcji, więc piszę tutaj :)

Link to comment
Share on other sites

Witam

Jak należało by chmielić piwo tylko np. Saazem albo Lubelskim? Przeglądając gotowe zestawy surowców można spotkać się właśnie z takim chmieleniem. Niestety sklepy nie udostępniają szczegółowych instrukcji, więc piszę tutaj :)

 

Na aromat czyli ostatnie 15' lub bliżej 0 zależy jak chłodzisz. Popatrz na receptury na forum.

Link to comment
Share on other sites

 

Witam

Jak należało by chmielić piwo tylko np. Saazem albo Lubelskim? Przeglądając gotowe zestawy surowców można spotkać się właśnie z takim chmieleniem. Niestety sklepy nie udostępniają szczegółowych instrukcji, więc piszę tutaj :)

 

Na aromat czyli ostatnie 15' lub bliżej 0 zależy jak chłodzisz. Popatrz na receptury na forum.

 

Chodziło mi, że zestawy surowców mają tylko chmiel aromatyczny i chmieli się nimi również jakoś na goryczkę. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.