Jump to content

American Wheat + sproszkowana marakuja


Recommended Posts

Witam,

Kończy mi właśnie fermentować AW i zainspirowany Trapeze z Radugi chciałbym coś podobnego stworzyć.

Znalazłem takie cudo https://www.aptekagemini.pl/kenayag-marakuja-x-100g.html

No i moje pytania:

- w czwartek planuję butelkować, nie za późno na dodawanie tego?

- ktoś próbował już może coś podobnego? Ile tego sypnąć, czy może lepiej najpierw rozcieńczyć z wodą (trochę mi gęstość wysoka wyszła więc nie było by to problemem)?

Dzięki

Link to comment
Share on other sites

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Link to comment
Share on other sites

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Dzięki za odpowiedź.

No właśnie miałem podobne wątpliwości. Odpuszczę W takim układzie tym razem. Nie będę ryzykował. wykorzystam przy następnym.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.