Jump to content

Pierwszy Cydr na wariata


Recommended Posts

Cześć, 

nastawiłem pierwszy Cydr, trochę się napaliłem. Nie doczytałem podstawowych informacji (dawno nic nie warzyłem, to chciałem chociaż zrobić na szybko Cydr)

 

6 L soku z Polo

0,5 paczki drożdży do wina białego

 

BLG początkowe 10

 

Temperatura fermentacji 26 stopni

 

Po 4 dniach 0 BLG, w smaku mega wytrawny.

 

Co teraz zrobić ? rozlewać już do butelek czy może jakiegoś cukry dosypać :P

 

 

Dzięki za pomoc !

Link to comment
Share on other sites

Oczywiście  kwestia gustu. Ja bym nic nie sypał. Ksylitol mi bardzo nie smakuje, słodzik również. Może laktoza, ale do cydru nie próbowałem. Ja lubię wytrawne, więc mi taki Cydr smakuje. Mój był z soku kupowanego, który miał prawie 12BLG i też drożdże zeżarły wszystko. Natomiast spróbowałem go zmieszać z gorzkim piwem i to jest petarda. Ja zrobiłem sobie taki mix z AIPA.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.