Jump to content

Kaszana el bimbero :)


Recommended Posts

Piwko to wypiłem u kolegi który mnie wciągnął w browarzenie , smak jest tak dziwny jak sam przepis ale może się spodobać . Właśnie mam na cichej 19 l tego napoju :

 

1,5 kg pilzneński

1,5 kg monachijski

1,5 kg pszeniczny

0,4 kg kasza jaglana

0,4 kg kasza gryczana

30 g marynki ( szyszki)

60 g lubelski (szyszki)

drożdże s -04

 

64°C - 30'

74°C - około 30'

 

wysładzanie 1x5l 78°C

blg ustalamy na powyżej 14

 

 

Chmielenie

goryczkowy 30'

aromatyczny 45'

refermentacja glukozą

Piwo wychodzi mocno aromatyczne , treściwe i rozgrzewające , z dziwnymi nutami smakowymi których jako początkujący nie jestem jeszcze gotowy rozszyfrować . Piana jest gęsta ale opada po kilku minutach .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.