Jump to content

Chłodnica zanurzeniowa


Eselchen

Recommended Posts

Witam

Stoje przed kupnem chłodnicy zanurzeniowej i zastanawiam się czy lepsza będzie wykonana z rury karbowanej (Ok. 8m, fi 16) czy Zwykłej nierdzewki. Ważniejsze jest dla mnie zachowanie sterylności i czystości sprzętu niż sama wydajność. Czy brzeczka będzie się chłodzić 20 czy 30 minut nie robi mi większego znaczenia.

Link to comment
Share on other sites

Mam karbowankę, wcześniej miałem zwykłą nierdzewkę różnic w myciu i sterylizacji nie ma w zasadzie żadnych. No dobra karbowankę trzeba troszkę mocniej poszorować ale ładnie wszystko schodzi. Dezynfekcja jak zawsze u mnie  wrzucam chłodnicę na 20 minut przed końcem gotowania. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.