PiotrS Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 (edited) Witam. Rozpoznawcze przygodę z warzeniem piwa mam nadzieję że moje warki będą radością dla innych Warka # 1 Kölsch Warka # 2 STYL MILD Warka # 1 Kölsch OG.11,5°Blg FG. 3°Blg Wyszło 16l ZASYP 65 stC - słód pilzneński 2,8 kg - słód pszeniczny 0,75 kg - słód Carapils 0,15 kg - słód Caramunich II 0,1 kg ZACIERANIE 62-63 st C przerwa 40 min 72-73 st C przerwa 20 min 76 st C filtracja CHMIELENIE - chmiel goryczkowy Iunga 5 g - 60 min - chmiel goryczkowy Iunga 5 g - 45 min - chmiel aromatyczny Tradition 15g - 30 min - chmiel aromatyczny Tradition 15g - 15 min DROŻDŻE - drożdże Old German Altbier 9 - Gozdawa kolsch v1(5).pdf Edited September 19, 2017 by PiotrS Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrS Posted September 19, 2017 Author Share Posted September 19, 2017 Warka # 2 STYL MILD Gęstość 9.5 BLG ABV 3.7 % IBU 22 SRM 12.4 Styl Mild Wyszło 19l Czas gotowania 60 min Zacieranie Ilość wody do zacierania 11.4 L Całkowita objętość zacieru 15.2 L Kroki Temp 69 C, Czas 60 min Zacieranie krok po kroku Podgrzej 11.4 L wody do zacierania do 77.2C Dodaj ziarna Przetrzymaj zacier 60 min w 69C Wysładzaj używając 17.7 L wody o temp. 76C lub do osiągnięcia 25.3 L Strzegom Monachijski typ II2 kg Pilzneński1 kg Amber Malt0.2 kg Caramel/Crystal Malt - 40L 0.6 kg CHMIELENIE Chmiele Challenger 25 g 60 min DROŻDŻE - drożdże Safale S-04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wajcha Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Witam sąsiada. Samych udanych warek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now