Jump to content

Gar zacierny


Pafio

Recommended Posts

Witam,

 

do tej pory zacierałem w 2 garach 35l i  25l z których uzyskiwałem ponad 100 butelek piwa. Jednak pilnowanie 2 garów niezależnie bywa problematyczne (zawsze trzeba na któryś czekać).

Postanowiłem zainwestować w gar emalia 50l. 

 

Oprócz "standardowego" o średnicy 45 cm wys 32 cm:

http://allegro.pl/garnek-emaliowany-wysoki-duzy-z-pokrywa-45cm-50l-i6922735710.html 

 

znalazłem takiego dziwoląga fi 57cm, wysokość 21 cm

http://allegro.pl/rondel-gastronomiczny-emaliowany-57-cm-poj-50-l-i6797690846.html

 

Niski a szeroki gar ułatwiłby utrzymywanie stałej temperatury podczas zacierania.

Mam kuchenkę gazową 60 cm więc taki rondel mógłbym ogrzewać wszystkimi palnikami naraz.

Czy ktoś ma doświadczenia z tak szerokim garem? Sprawdzi się przy zacieraniu?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.