Pafio Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Witam, do tej pory zacierałem w 2 garach 35l i 25l z których uzyskiwałem ponad 100 butelek piwa. Jednak pilnowanie 2 garów niezależnie bywa problematyczne (zawsze trzeba na któryś czekać). Postanowiłem zainwestować w gar emalia 50l. Oprócz "standardowego" o średnicy 45 cm wys 32 cm: http://allegro.pl/garnek-emaliowany-wysoki-duzy-z-pokrywa-45cm-50l-i6922735710.html znalazłem takiego dziwoląga fi 57cm, wysokość 21 cm http://allegro.pl/rondel-gastronomiczny-emaliowany-57-cm-poj-50-l-i6797690846.html Niski a szeroki gar ułatwiłby utrzymywanie stałej temperatury podczas zacierania. Mam kuchenkę gazową 60 cm więc taki rondel mógłbym ogrzewać wszystkimi palnikami naraz. Czy ktoś ma doświadczenia z tak szerokim garem? Sprawdzi się przy zacieraniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now