Skocz do zawartości

Pytanie o rezerwę.


Dr_Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus 

09.09.2017 gotowałem aipę, wyszło 23 litry ok. 14,7 BLG, zebrałem 650ml rezerwy, zagotowałem ją i przelałem do słoika wygrzanego w piekarniku w temp. ok. 150st i czeka ona w lodówce na rozlew, który chcę zrobić jutro. W zeszły poniedziałek warzyłem vermont ipę ok. 11,5 BLG, z której zebrałem 0,5 l rezerwy. Plan jest taki aby wykorzystać obie rezerwy przy butelkowaniu aipy z 09.09. No i pytanie jest takie czy mieszaliście rezerwy z różnych piw. Poza tym tej rezerwy z vermonta nie przelałem do słoika tylko jest w naczyniu szklanym w lodówce przykryta folią aluminiową. Z wyglądu i w smaku jest ok, ale boję się czy w niej coś już nie kiełkuję. Zagotowałbym ją przed rozlewem i zmieszał z rezerwą ze słoika.

Pytanie jest czy robić tak czy nie , czy ta rezerwa z vermonta jest raczej wątpliwa? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.