Jump to content

Mangrove Jack's -Belgian Wit M21


Recommended Posts

Mangrove Jack's -Belgian Wit M21
 
large_26037847058d906894a86c.jpg
 
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany do klasyczny belgijskch piw typu Witbier. Produkują piwa o smaku dobrze zbalansowanym między przyprawowymi fenolami a owocowymi estrami. Zachowują wyraźny profil słodowy.
Polecany do piw typu: Witbier, Grand Cru
 
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: 70-75%
Zalecana temp. fermentacji: 18° - 25°C
 

Fermentowałem nimi Wita w niższej temperaturze niż zalecana, 15-16C i wyszedł bardzo fenolowy/przyprawowy, tak bardzo że aż przykryło mi kolendrę i curacao. Jakie Wy macie wrażenia po użyciu tych drożdży?
Link to comment
Share on other sites

A start w normalnym czasie? Piwo wyszło dobre technicznie?

A tak w ogóle jakie głównie przyprawy wyszły?

 

Tyle fajnych szczepów ma Mangrove ale po tej czarnej serii rok-dwa temu coś nieśpieszno mi do nich ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.