Jump to content

Reklama Harnasia


BaronVonZuk

Recommended Posts

Zwróćcie uwagę na nowa reklamę piwa Harnaś...

Harnaś przywozi lodowe sople do "browaru", po czym trafiają one do zbiornika,z którego korytem płynie już roztopiona woda do następnego zbiornika, do którego wrzucany jest zielony chmiel...

Czyli co, czyli piwo robi się z wody i chmielu...

Żenada....

Link to comment
Share on other sites

Powiedzonko - zupa chmielowa- mówi wszystko na ten temat. Dobrze, żę mamy grono piwowarów i znawców tematu. W ten sposób możemy nawrócić niewiernych do właściwego myślenia.

Link to comment
Share on other sites

Powiedzonko - zupa chmielowa- mówi wszystko na ten temat. Dobrze, żę mamy grono piwowarów i znawców tematu. W ten sposób możemy nawrócić niewiernych do właściwego myślenia.

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że w mediach piwo też często tak jest nazywane. I ludzie zamiast sie interesować kopiują słownictwo.

Link to comment
Share on other sites

i większość ludzi myśli ze zrobić piwo to wymieszać i już. Na pokazach jak zacieramy i mówimy że robimy piwo to jest wielkie podniecenie, wszyscy chcą próbować, ale jak mówimy że "jeszcze" jest bez alkoholu to się pytają czy na koniec pokazów będzie gotowe... czasem mi już brakuje sił żeby ludziom to tłumaczyć... no ale to nasza misja ;)

Link to comment
Share on other sites

Mnie też kiedyś kolega powiedział - co wy możecie zrobić za piwo, przecież to musi leżakować w beczkach dębowych, aty takich nie masz. Jak mu zacząłem tłumaczyć o smołowaniu beczek to stwierdził, że to niemożliwe bo z beczek jest ten smak. Ręce czasami opadają, ale jak kolega WSACZUK napisał - to jest nasza misja.

Link to comment
Share on other sites

browar w Ciechanowie jest dobrym browarem. Nie rozumiem tylko po co filtrują piwo... Dla mnie to jest niepotrzebne podwyższanie kosztów

Dla 99% klientów mętne = zepsute.

Link to comment
Share on other sites

ale właśnie wszyscy znajomi się podniecają że Ciechan taki dobry niepasteryzowany, że miodowy jest niefiltrowany.... Kiedyś do piwowara w Ciechanie przyszli z innego browaru zapytać się jak on robi to miodowe ze jest takie mętne, oni próbowali już kilkadziesiąt gatunków miodów i zawsze im wychodziło klarowne. Odpowiedź piwowara z Ciechana była bardzo cięta "my go nie filtrujemy" :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.