Jump to content

Recommended Posts

warka #95   Black IPA 14.2°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 05/10

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński      Bestmalz          2.9 kg
  •        Monachijski    Bestmalz       0.75 kg
  •        Pszeniczny                           0.75 kg
  •        Karmelowy 30                      0.15 kg
  •        Carafa III                               0.25 kg
  •        Chocolate Wheat                  0.15 kg

 

  •        Chinook                               23.5 g - 60' 
  •        Eureka!                                    11 g - 20'
  •        Chinook                                  15 g - 20'
  •        Eureka!                                    15 g - 0'
  •        Chinaook                                22 g -  0'
  •        Eureka!                                    30 g - 3 dni 
  •        Chinook                                  40 g - 3 dni

         

 

                    IBU: ~70

 

  •        US-05 

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C -  45'
  •         72°C -  10'
  •         76°C -  5'

 

                 wydajność 75%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 60'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 16°C

                 FG:            2.5 °Blg

                 ABV:          6.4%

                 VOL:          2.4

                 ODF:          83%

Edited by zegancio
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

warka #96   Beer Geek Breakfast Stout 20,20°BLG 

                    receptura Mikkeller ( z małymi zmianami)

                    warzone 30/10

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński      Bestmalz              3 kg
  •        Płatki owsiane                           2 kg
  •        Caramunich I                           0.5 kg
  •        Wędzony bukiem                   0.27 kg
  •        Brown Malt                              0.5 kg
  •        Pale Chocolate                       0.34 kg
  •        Chocolate                                0.5 kg
  •        Jęczmień palony                      0.5 kg
  •        Kawa J&N Bourbon Jungle      50 g

 

  •        Centennial                              35 g - 90' 
  •        Chinook                                  20 g - 90'
  •        Cascade                                  16 g - 90'
  •        Cascade                                  34 g -  0'

         

 

                    IBU: ~75

 

  •        US-05 

               

                  Zacieranie:

 

  •         67°C -  90'

 

                 wydajność 68%, pH 5.4

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 90'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 16°C

                 FG:            5.5°Blg

                 ABV:          8.8%

                 VOL:          2.2

                 ODF:          74.1%

Edited by zegancio
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

warka #97   Pils lekko wędzony 12°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 06/12

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński  Bestmalz                   3.26 kg
  •        Wędzony bukiem  Viking           0.73 kg

 

  •        Izabella                                  30 g - 60' 
  •        Izabella                                  10 g - 10'
  •        Izabella                                  10 g - 5'

         

 

                    IBU: ~31

 

  •        FM31 Bawarska dolina 

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C - 40'
  •         72°C - 20'

 

                 wydajność 77%, pH 5.6

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 70'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 9°C

                 FG:            2.1°Blg

                 ABV:          5.3%

                 VOL:          2.5

                 ODF:          83.1%

Edited by zegancio
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

warka #98   Porter Bałtycki 21,6°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 06/01

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pale Ale     Bestmalz                   4 kg
  •        Pilzneński  Bestmalz                0.8 kg
  •        Brown malt                              0.5 kg
  •        Coffe malt                              0.16 kg
  •        Biscuit malt                            0.25 kg
  •        Monachijski                            0.25 kg
  •        Special B                                 0.36 kg
  •        Karmelowy jasny                     0.18 kg
  •        Jęczmień palony                     0.05 kg
  •        Pszenica prażona                      0.2 kg

 

  •        Iunga                                      30 g - 60' 
  •        Iunga                                      10 g - 10'
  •        Lubelski                                  20 g - 10'

         

 

                    IBU: ~48

 

  •        FM31 Bawarska dolina 

               

                  Zacieranie:

 

  •         45°C - 5'
  •         54°C - 5'
  •         64°C - 40'
  •         72°C - 20'
  •         78°C -5'

 

                 wydajność 69%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 120'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 9°C

                 FG:            6.5°Blg

                 ABV:          9.2%

                 VOL:          2,3

                 ODF:          71,5%

Edited by zegancio
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

warka #99   Saison 13,5°BLG 

                    receptura Łukasz Wróblewski

                    warzone 06/02

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński  Viking Malt            3.2 kg
  •        Płatki pszeniczne                       1 kg
  •        Żytni                                      0.35 kg
  •        Pszeniczny                             0.15 kg

 

  •        Tettnang                                60 g - 60' 
  •        Tettnang                                20 g - 15'
  •        Tettnang                                20 g - 0'

         

 

                    IBU: ~25

 

  •        FM21 Odkrycie sezonu 

               

                  Zacieranie:

 

  •         50°C - 20'
  •         64°C - 60'
  •         78°C - 10'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 65'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 18°C

                 FG:            1.7°Blg

                 ABV:          6.4%

                 VOL:          2.8

                 ODF:          88%

Edited by zegancio
Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, zegancio napisał:

receptura PSPD

Z tego opracowania wydanego ostatnio? Z dyskusji na workspace wynika, że autorem ich wszystkich jest autor broszury.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
W dniu 7.02.2023 o 13:40, zasada napisał:

Z tego opracowania wydanego ostatnio? Z dyskusji na workspace wynika, że autorem ich wszystkich jest autor broszury.

Poprawione. Dziękuję z uwagę.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.