zegancio Posted October 5, 2022 Author Share Posted October 5, 2022 (edited) warka #95 Black IPA 14.2°BLG receptura własna warzone 05/10 Surowce: Pilzneński Bestmalz 2.9 kg Monachijski Bestmalz 0.75 kg Pszeniczny 0.75 kg Karmelowy 30 0.15 kg Carafa III 0.25 kg Chocolate Wheat 0.15 kg Chinook 23.5 g - 60' Eureka! 11 g - 20' Chinook 15 g - 20' Eureka! 15 g - 0' Chinaook 22 g - 0' Eureka! 30 g - 3 dni Chinook 40 g - 3 dni IBU: ~70 US-05 Zacieranie: 64°C - 45' 72°C - 10' 76°C - 5' wydajność 75%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 16°C FG: 2.5 °Blg ABV: 6.4% VOL: 2.4 ODF: 83% Edited October 25, 2022 by zegancio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegancio Posted October 30, 2022 Author Share Posted October 30, 2022 (edited) warka #96 Beer Geek Breakfast Stout 20,20°BLG receptura Mikkeller ( z małymi zmianami) warzone 30/10 Surowce: Pilzneński Bestmalz 3 kg Płatki owsiane 2 kg Caramunich I 0.5 kg Wędzony bukiem 0.27 kg Brown Malt 0.5 kg Pale Chocolate 0.34 kg Chocolate 0.5 kg Jęczmień palony 0.5 kg Kawa J&N Bourbon Jungle 50 g Centennial 35 g - 90' Chinook 20 g - 90' Cascade 16 g - 90' Cascade 34 g - 0' IBU: ~75 US-05 Zacieranie: 67°C - 90' wydajność 68%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 90' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 16°C FG: 5.5°Blg ABV: 8.8% VOL: 2.2 ODF: 74.1% Edited November 20, 2022 by zegancio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegancio Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 (edited) warka #97 Pils lekko wędzony 12°BLG receptura własna warzone 06/12 Surowce: Pilzneński Bestmalz 3.26 kg Wędzony bukiem Viking 0.73 kg Izabella 30 g - 60' Izabella 10 g - 10' Izabella 10 g - 5' IBU: ~31 FM31 Bawarska dolina Zacieranie: 64°C - 40' 72°C - 20' wydajność 77%, pH 5.6 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C FG: 2.1°Blg ABV: 5.3% VOL: 2.5 ODF: 83.1% Edited January 18 by zegancio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegancio Posted January 18 Author Share Posted January 18 (edited) warka #98 Porter Bałtycki 21,6°BLG receptura własna warzone 06/01 Surowce: Pale Ale Bestmalz 4 kg Pilzneński Bestmalz 0.8 kg Brown malt 0.5 kg Coffe malt 0.16 kg Biscuit malt 0.25 kg Monachijski 0.25 kg Special B 0.36 kg Karmelowy jasny 0.18 kg Jęczmień palony 0.05 kg Pszenica prażona 0.2 kg Iunga 30 g - 60' Iunga 10 g - 10' Lubelski 20 g - 10' IBU: ~48 FM31 Bawarska dolina Zacieranie: 45°C - 5' 54°C - 5' 64°C - 40' 72°C - 20' 78°C -5' wydajność 69%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 120' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C FG: 6.5°Blg ABV: 9.2% VOL: 2,3 ODF: 71,5% Edited February 7 by zegancio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegancio Posted February 7 Author Share Posted February 7 (edited) warka #99 Saison 13,5°BLG receptura Łukasz Wróblewski warzone 06/02 Surowce: Pilzneński Viking Malt 3.2 kg Płatki pszeniczne 1 kg Żytni 0.35 kg Pszeniczny 0.15 kg Tettnang 60 g - 60' Tettnang 20 g - 15' Tettnang 20 g - 0' IBU: ~25 FM21 Odkrycie sezonu Zacieranie: 50°C - 20' 64°C - 60' 78°C - 10' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 65' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 18°C FG: 1.7°Blg ABV: 6.4% VOL: 2.8 ODF: 88% Edited February 26 by zegancio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted February 7 Share Posted February 7 5 minut temu, zegancio napisał: receptura PSPD Z tego opracowania wydanego ostatnio? Z dyskusji na workspace wynika, że autorem ich wszystkich jest autor broszury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegancio Posted February 26 Author Share Posted February 26 W dniu 7.02.2023 o 13:40, zasada napisał: Z tego opracowania wydanego ostatnio? Z dyskusji na workspace wynika, że autorem ich wszystkich jest autor broszury. Poprawione. Dziękuję z uwagę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.