Skocz do zawartości

III Jurajski Konkurs Piw Domowych


pawelmaslo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

 

Rozpoczynamy przygotowania do III JKPD 2018. W załączniku znajduje się opis stylów konkursowych. Regulamin zostanie opublikowany zaraz po ostatecznym potwierdzeniu daty konkursu.

Będzie to albo 14, albo 21 kwietnia.

Szczegóły wkrótce.

III JKPD 2018 - opis stylów.pdf

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, kordas napisał:

Takie pytanie odnośnie opisu amerykańskiego kwaśnego piwa mieszanej fermentacji. Piwa mają być kwaśne i/lub dzikie (czyli jedno lub drugie lub jedno i drugie), czy kwaśne oraz mogą być dzikie.

Z opisu wynika, że kwaśne i/lub dzikie.

Edytowane przez HoppySailor
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z opisu tak wynika ale też bym z chęcią zobaczył potwierdzenie, czy na pewno same kwaśne lub same dzikie wariacje są dopuszczalne.

 

W oryginalnym opisie BCJP też tak to jest sformułowane ale w przypadku tylko dzikich wariacji, dublowany jest styl Brett Beer (28A) co jest trochę jakby nie patrzeć niedopatrzeniem.

Edytowane przez kantor
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dzień dobry.

 

W załączniku do tej wiadomości umieszczam regulamin III JKPD. Znajdują się w nim informacje o dacie konkursu, warunkach przysyłania piw oraz postanowienia regulaminowe.

 

Pozdrawiam,

Paweł

REGULAMIN III JURAJSKIEGO KONKURSU PIW DOMOWYCH.pdf

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
Cytuj

Piwowar jest zobowiązany dostarczyć piwo wraz z wypełnionym Formularzem Zgłoszeniowym
w dniach od 12.03.2018 r. do 09.04.2018 r. w ilości 3 butelki o poj. 500, 330 lub 750 ml w danym
stylu

3 butelki Jopejskiego >=330ml? Na prawdę nie zależy wam na frekwencji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziękuję Poczcie Polskiej za system śledzenia przesyłek, dzięki któremu wiem, że moja paczka została dostarczona do nadawcy.

Dziękuję bankowi *** za potwierdzenie przelewu, dzięki któremu wiem, że moja wpłata została zaksięgowana na koncie PSPD.

Dziękuję organizatorom III JKPD za regulamin pełen dobrych praktyk, w którym wobec uczestnika konkursu słowo "musi" jest użyte 4x a słowo "należy" 8x.

 

 

 

Szkoda, że ten przymus działa tylko w jedną stronę.

Edytowane przez yarx
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nikt nie wrzucił,  to ja wrzucę ;)

 

Cytuj

Wyniki III JKPD:

Mixed Fermentation American Sour Beer:
1. Mikołaj Lemańczyk – 36,33 pkt
2. Łukasz Kantor – 34,67 pkt
3. Jan Gadomski – 32,67 pkt
4. Damian Korzeniewski – 30,67 pkt
5. Konrad Sworowski – 29,67 pkt
6. Piotr Brzeziński – 24 pkt

Guezue
1. Piotr Brzeziński – 35,33 pkt
2. Jan Gadomski – 32,67 pkt
3. Łukasz Kantor – 30 pkt

Oud Bruin
1. Jan Gadomski – 36 pkt
2. Ireneusz Misiak – 32 pkt
3. Łukasz Kantor – 31 pkt
4. Piotr Brzeziński – 26,33 pkt
5. Michał Kordek – 23,33 pkt
6. Marcin Senderski - 21,67 pkt

Klon piwa Rodenbach „Alexander”
1. Jan Gadomski – 37,67 pkt
2. Bartosz Urbaniak – 34,33 pkt
3. Łukasz Kantor – 28 pkt
4. Piotr Brzeziński – 26,67 pkt
5. Szymon Minojć – 25,33 pkt

Wild Belgian Golden Strong:
1. Łukasz Kantor – 38 pkt
2. Piotr Brzeziński – 32 pkt
3. Rafał Polok – 29,33 pkt
4. Jan Gadomski – 27 pkt
5. Andrzej Wójciak – 25,33 pkt
6. Michał Kordek – 23,67 pkt
7. Marcin Jenderski – 22 pkt

Jopejskie
1. Łukasz Kantor – 37 pkt
2. Dariusz Czaja – 35 pkt
3. Jarosław Fronk – 26,67 pkt
4. Michał Kordek – 22,67 pkt
5. Marcin Senderski – 20,67 pkt
6. Piotr Brzeziński – 17 pkt

 

Gratulacje dla laureatów, podziękowania dla organizatorów!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.