Jump to content

Recommended Posts

Kłaniam się nisko!

Jestem Wu, lat "29 i pół". Szczęśliwy mąż wyrozumiałej żony i ojciec półtorarocznego synka rozrabiaki.

Forum śledzę od lat i do wczoraj nie czułem potrzeby aktywnego uczestnictwa. Stwierdziłem jednak, że czas najwyższy porzucić anonimowe warzenie i muszę oficjalnie dołączyć do Waszego szacownego grona piwowarów.

W piwowarstwem domowym param się od 2013 roku, do czego namówił mnie kolega Stancz, stąd też nasza robocza nazwa browaru Lej Go WuSta :) Na koncie póki co około 26 warek. Zaczynaliśmy od zwykłego gara emaliowanego z kuchenką turystyczną na 2 palniki, ucząc się na swoich błędach i kilku puchach z brew kitu. Zaraz jednak przerzuciliśmy się na zacieranie, by mieć większą kontrolę nad procesem warzenia.

Szybko okazało się, że warzenie nie jest tylko jednym z moich hobby, ale prawdziwą pasją, co za tym idzie bez żalu zainwestowałem w bardziej przyjazny sprzęt - Grainfather, który gorąco polecam. Wart każdej złotówki i biorąc po uwagę ile już uwarzyliśmy na nim wyśmienitych piw, już dawno mi się zwrócił. W najbliższej przyszłości mam w planach kolejną inwestycję z rodziny GF, mianowicie Conical fermentor basic cooling edition, jak już pojawi się w Polsce (prawdopodobnie w kwietniu na TwójBrowar) co rozwiąże mój odwieczny problem z temperaturą fermentacji. Nie omieszkam od razu podzielić się z Wami wrażeniami.

Aktualnie mieszkam w Ząbkach, choć szukamy z małżonką większego mieszkania, żeby tatuś mógł oddać się swojej pasji w domowym zaciszu :D Póki co okupujemy na garaż matki Stancza, co bywa problematyczne z wiadomych względów.

Jakby ktoś z okolic Ząbek/Wawra byłby zainteresowany jakimś bottle sharringiem to zapraszam na PW.

Pozdrawiam!