Piotr Rosiak Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 (edited) Witam,dostałem od brata dwa kegi po coca coli ale nie maja w dekelkach odpowietrzenia.Przerabiał ktoś jaki odpowietrznik tam założyć czy kupić nowe dekle? Edited March 16, 2018 by Piotr Rosiak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greczek Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Kupić nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erikos Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 3 godziny temu, Greczek napisał: Kupić nowe Po co generować zbędne koszty, odpowietrzysz naciskając "punkt" na głowicy którą podajesz gaz do kega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wajcha Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Dokładnie ja tak samo robię albo upuszczam gaz na szybko-złączce gdzie jest nakręcony króciec z wężem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Rosiak Posted March 16, 2018 Author Share Posted March 16, 2018 Dokładnie ja tak samo robię albo upuszczam gaz na szybko-złączce gdzie jest nakręcony króciec z wężem.Też o tym samym myślałem a kupno nowych to koszt jednego dekla 70 ×2 to już 140 zeta + przesyłka .A jeszcze jedno pytanko a czy ten kryciec od gazu można jeszcze trochę skrócić żeby powietrze lepiej uszło?Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wajcha Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Możesz kupić końcówkę John Guest musisz tylko uważać żeby Ci piwo nie cofnęło się do węzą co2. Ogólnie nie rozumiem czemu ludzie tak demonizują złączki pin lock i brak zaworu bezpieczeństwa. Po pierwsze nie ma możliwości pomylić szybko-złączek bo nie da się ich założyć na odwrót. Sam od dawna używam takich kegów i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze. biardzkim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Rosiak Posted March 17, 2018 Author Share Posted March 17, 2018 Możesz kupić końcówkę John Guest musisz tylko uważać żeby Ci piwo nie cofnęło się do węzą co2. Ogólnie nie rozumiem czemu ludzie tak demonizują złączki pin lock i brak zaworu bezpieczeństwa. Po pierwsze nie ma możliwości pomylić szybko-złączek bo nie da się ich założyć na odwrót. Sam od dawna używam takich kegów i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze.Jeżeli chodzi o szybko złączki do tych kegow to mam obydwa rodzaje zatrzaskowe i pinlock także z podłączeniem nie ma problemu.Chodziło mi tylko o pozbycie się powietrza podczas nagazowywania.A jeszcze raz zapytam tą krótszą rurkę od gazu można trochę skrócić aby lepiej pozbyć się powietrza czy jej długość ma jakieś znaczenie.Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wajcha Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Spokojnie możesz ja skrócić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Rosiak Posted March 17, 2018 Author Share Posted March 17, 2018 Spokojnie możesz ja skrócić.Dzięki bardzoWysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erikos Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Pewnie, że możesz skrócić i tym sposobem wlejesz trochę więcej piwa do kega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAMTRY Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Właśnie przyjechały z Włoch, Cena za komplet w przedsprzedaży 30 zł. Wysyłka 8 zł listem lub pocztex pobranie 15 zł Wystarczy wywiercić dziurę w wieczku, jeszcze nie zmierzyłem suwmiarką ale ok 14mm i wspawać gniazdo. Jak ktoś chętny to pisać na pw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonzn Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 W dniu 16.03.2018 o 22:56, Wajcha napisał: Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze. mi ostatnio nie zadziałał i 50 bar poszło na keg, co by sie stało jakbym nie mial zaworu bezpieczeństwa w kegu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 (edited) 14 minut temu, leonzn napisał: mi ostatnio nie zadziałał i 50 bar poszło na keg, co by sie stało jakbym nie mial zaworu bezpieczeństwa w kegu ? A co jesli metalowe kegi sa bez zaworu? Edited November 9, 2020 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts