Jump to content

keg cornelius bez odpowietrznika

Piotr Rosiak

Recommended Posts

3 godziny temu, Greczek napisał:

Kupić nowe 

Po co generować zbędne koszty, odpowietrzysz naciskając "punkt" na głowicy którą podajesz gaz do kega.

Dokładnie ja tak samo robię albo upuszczam gaz na szybko-złączce gdzie jest nakręcony króciec z wężem.
Też o tym samym myślałem a kupno nowych to koszt jednego dekla 70 ×2 to już 140 zeta + przesyłka .A jeszcze jedno pytanko a czy ten kryciec od gazu można jeszcze trochę skrócić żeby powietrze lepiej uszło?

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

Możesz kupić końcówkę John Guest musisz tylko uważać żeby Ci piwo nie cofnęło się do węzą co2. Ogólnie nie rozumiem czemu ludzie tak demonizują złączki pin lock i brak zaworu bezpieczeństwa. Po pierwsze nie ma możliwości pomylić szybko-złączek bo nie da  się ich założyć na odwrót. Sam od dawna używam takich kegów i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze.

Możesz kupić końcówkę John Guest musisz tylko uważać żeby Ci piwo nie cofnęło się do węzą co2. Ogólnie nie rozumiem czemu ludzie tak demonizują złączki pin lock i brak zaworu bezpieczeństwa. Po pierwsze nie ma możliwości pomylić szybko-złączek bo nie da  się ich założyć na odwrót. Sam od dawna używam takich kegów i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze.
Jeżeli chodzi o szybko złączki do tych kegow to mam obydwa rodzaje zatrzaskowe i pinlock także z podłączeniem nie ma problemu.Chodziło mi tylko o pozbycie się powietrza podczas nagazowywania.A jeszcze raz zapytam tą krótszą rurkę od gazu można trochę skrócić aby lepiej pozbyć się powietrza czy jej długość ma jakieś znaczenie.

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...

Właśnie przyjechały z Włoch,

Cena za komplet w przedsprzedaży 30 zł.

Wysyłka 8 zł listem lub pocztex pobranie 15 zł

Wystarczy wywiercić dziurę w wieczku, jeszcze nie zmierzyłem suwmiarką ale ok 14mm i wspawać gniazdo.

Jak ktoś chętny to pisać na pw.

IMG_20180315_110016.jpg

IMG_20180315_110027.jpg

• 2 years later...
W dniu 16.03.2018 o 22:56, Wajcha napisał:

Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze.

mi ostatnio nie zadziałał i 50 bar poszło na keg, co by sie stało jakbym nie mial zaworu bezpieczeństwa w kegu ?

14 minut temu, leonzn napisał:

mi ostatnio nie zadziałał i 50 bar poszło na keg, co by sie stało jakbym nie mial zaworu bezpieczeństwa w kegu ?

A co jesli metalowe kegi sa bez zaworu?

Edited by anteks