Jump to content

Trójmiasto gdzie i kiedy

Recommended Posts

Marzy mi się spotkanie trójmiejskich piwowarów (ale nie tylko - wszyscy mile widziani). Miejsce i termin do ustalenia, najchętniej maj i jakiś piątek lub sobota. Mi najbardziej pasuje 7 lub 8 maja. Co do miejsca to najlepiej jakieś ze sporym stolikiem tak na kilkanaście osób i dobrym piwem. Jak się trochę ogarnę przedstawię jakieś konkretne lokale, propozycje mile widziane.

Edited by jimmy_jb

Myślę o czymś w stylu wieczorku zapoznawczego. Usiądziemy, pogadamy i wypijemy; ew. jakieś wymiany piw. Co do lokalu to myślę o Degustatorni w Gdańsku. Nie ukrywam jednak że wolałbym lepiej skomunikowane miejsce, bliżej jakiegoś dworca lub Skm-ki. Mi najbardziej pasuje "U przyjaciół" - kameralna restauracja z lanym Amberem niedaleko przystanku Sopot Wyścigi. 14 lub 15 maja ale do negocjacji;)

Jeśli chodzi o Browarnię to tam panują spore ceny i jest to jednak kawał drogi od dworca, choć nie ukrywam że dawno tam nie byłem i trochę tęsknię. W Atucie jeszcze nie byłem. Myślę że warto już wstępnie ustalić gdzie będzie nam najbardziej po drodze: Gdańsk, Gdynia czy może Sopot? Napiszcie swoje typy. Ja proponuję Gdańsk (Degustatornia lub Browarnia) w piątek 14 maja o godzinie 18.

Edited by jimmy_jb

Jak chcecie mieć miejsce w piatek o 18 w Degustatorni to chyba dobrym pomysłem bedzie rezerwacja stolika.

To nie ulega wątpliwości:-) Dlatego chciałbym w miarę szybko dogadać i zaklepać lokal. Spółdzielnia literacka to ciekawy pomysł. Sopot wypada między Gdańskiem a Gdynią więc może większej ilości chętnych by pasował. Może mały plebiscyt kto będzie i gdzie mu najwygodniej.

14 maja chętnie się pojawię :beer: Spółdzielnia Literacka (a może Józef K.? Też mają lanego Ambera) jest OK - rzut beretem od SKMki i w miarę pośrodku Trójmiasta ;) Ewentualnie, przy chęci na większy wybór piwa, Degustatornia, ale faktycznie chyba w Gdyni, bo lepiej skomunikowana. Chociaż w Gdańsku jest sala dla niepalących, a w Gdyni wszystko zadymione :ble:

W Gdyni macie Kandelabry, od dawna tam nie bylem, ale ostatnim razem mieli calkiem ciekawy jak na polskie warunki wybor piwa. Niestety jest to dobre 15 minut marszu od skm`ki.

Ja to traktuję raczej jako konkretną deklarację. W sumie to jeszcze miejsce do ustalenia. Ktoś jest przeciw Degustatorni w Gdyni? Mi pasuje.

Jest taka sprawa. Pomyślałem sobie że sobota będzie lepszym pomysłem więc spotkajmy się 15 maja o 18 w Degustatorni w Gdyni.

Jak na razie wychodzi mi taka lista obecności: bulipunk, czara6, maciejgackowski, pela1985, saks, skandal, twitt, wypij (?). Jeśli kogoś pominąłem to proszę się zgłosić - mogłem przeoczyć. Nie chcę żeby dla kogoś zabrakło miejsca a z drugiej strony w sobotę wieczorem Degustatornia ma spore obłożenie i byłoby trochę nie w porządku trzymać zarezerwowany za duży w połowie pusty stolik.

Sorki że wcześniej nie odpisałem ale mi też sobota nie pasuje bo jak pisałem tylko 14 maja wchodził w grę. Poza tym i tak mi nawet 14 maj odpadł bo rodzina do mnie przyjeżdża. Wykreśl mnie z listy Jimmy.

Ok, skreślam:-) Nie, poważnie to szkoda ale rodzina jest święta i w pełni rozumiem. Może skoro ekipa się kurczy to porozmawiajmy o dogodnym terminie kolejnego spotkania. Tzn. spotkajmy się w tą sobotę ale jednocześnie spróbujmy umówić się w większym gronie na późniejszy termin np. w czerwcu.

Ekipa się wykrusza coraz bardziej. Jak na razie wychodzi mi że będzie nas siedmiu.

Edited by jimmy_jb