JacekKocurek Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Dostałem od Pierona piwo nieoznakowane. Zatem ocena na ślepo Kolor miedziano-brązowy, nagazowanie raczej delikatne, ale piana rośnie ładna, kremowo-biała, średnio trwała, pozostawia na powierzchni delikatną warstwę. W aromacie słód, karmel i coś jeszcze. To coś objawia się po drugim łyku: miód. Zatem stawiam, że to Miodne, czyli warka 150. Smak jest naprawdę wspaniały a miód dodał piwu nie tylko aromatu ale też i mocy: grzeje ładnie w brzuszku, a to tygrysy lobią najbardziej Goryczka ledwo zaznacza się w tle, delikatna szczególnie jak na użytą tu Marynkę. Super piwo Adam, duuuży szacunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 No prawie zgadłeś. To warka 139. To piwo ma już prawie rok. Mi to piwo smakowało i to bardzo, lecz przetrwało dojść długo (całe lato i zimę) i obecnie nie smakuje tak samo. Aromatu prawie brak, wtedy był ogrom miodu gryczanego. Zrobiło się dojść wytrawne a to mi nie pasuje zbytnio (lubię jednak piwa świeże). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Tu to piwo/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts