jacer Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 (edited) Piwo uwarzone na drożdżach Windsor. piana: gęsta, drobna, jednolita, obfita, lekko przybrudzona, opadła do cienkiej warstwy, kolor: mętne, nalały sie drożdże, pomarańcz, zapach: owocowy, podobnie jak w poprzedniej wersji owoce, maliny, truskawki, smak: o dziwo mniejsza goryczka niż poprzednia wersja na Nottinghamach, smaczne, treściwe, wysycenie: ok, akuratne. Piwo bardzo smaczne. edit elroy: poprawiona nazwa browaru Kopyra Edited May 3, 2010 by elroy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 kolor: mętne, nalały sie drożdże, pomarańcz, (...) smak: o dziwo mniejsza goryczka niż poprzednia wersja na Nottinghamach, smaczne, treściwe, (...) Piwo bardzo smaczne. To jest właśnie dziwne. Piwo jest bardzo smaczne, ale kompletnie nie chciało się klarować (może była trochę za niska temp. i za szybko rozlewałem), ale w tym momencie piwo powinno się klarować, tylko powinno być dużo osadu. Drugim podejrzanym jest moim zdaniem dodatek słodu żytniego crystal. Z tą goryczką uzasadnienie mogłoby być takie, że w 2 z 3 przypadkach ściągnąłem z piany chmieliny z żywicami chmielowymi. Mogłoby być, gdyby nie to, że na Windsorach nie zdążyłem tego zrobić. Czyli powinno być dokładnie odwrotnie. :rolleyes: PS: w nazwie browaru, Kopyra powinno być wielką literą, bo tu chodzi o nazwisko, a nie nick. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now