Jump to content

Witam. Czas na piwo? :)

tmi

Recommended Posts

Cześć Wszystkim!

Jakoś ciągnie mnie do robienia czegoś poza to co można bez trudu dostać, w taki sposób robię swoje wino i piekę własny chleb, od dłuższego czasu (pare lat...) chodzi mi po głowie własne piwo. Z tym już niestety znacznie więcej roboty niż przy tym co do tej pory robiłem, ale spróbuje.

Poza tym jestem z okolic Częstochowy i Wielunia, czy znajdzie się gdzieś w tych rejonach dobra osoba, która dała by spróbować prawdziwego piwa?, chciałbym spróbować jak w ogóle smakuje prawdziwe piwo, a może to co jest sprzedawane w sklepach pod nazwą "piwo" faktycznie nim jest?...

HEJ!

:beer:

Witam na forum. Na pewno ktoś z forumowiczów poczęstuje Cię swoim piwem, a wtedy.......nie będziesz miał odwrotu, zaczniesz warzyć. Więc już teraz życzę Ci wielu udanych warek, powodzenia.

Witaj,

Spróbować możesz na pewno w Żywcu (18-19 czerwiec) lub pewnie w Częstochowie w nminibrowarze.

Ogólnie robimy piwa, które podobne są do piw z minibrowarów.

Witam

Z piwem wcale nie jest więcej pracy niż z winem. Piwo Twój trud wynagrodzi Tobie o wiele wcześniej niż wino. Piwo jest wyśmienite do picia już po 2 miesiącach od daty warzenia czyli ok. miesiąc po zabutelkowaniu