daniello256 Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 WItam jak pisałem w poprzednim temacie prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness. schemat zacierania 68oC-->60' 72oC-->20' wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasek Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 57 minut temu, daniello256 napisał: WItam jak pisałem w poprzednim temacie prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness. schemat zacierania 68oC-->60' 72oC-->20' wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki. Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. Chyba ze lubisz ekstremalnie ulepkowate piwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniello256 Posted November 24, 2018 Author Share Posted November 24, 2018 1 minutę temu, Lasek napisał: Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. połowa tego czy jeszcze mniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now