Jump to content

porter bałtycki - ocena receptury


daniello256

Recommended Posts

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Link to comment
Share on other sites

57 minut temu, daniello256 napisał:

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. 

Chyba ze lubisz ekstremalnie ulepkowate piwa. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.