Szwed Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Choć nie czuję się ekspertem na prośbę jkocurka napisałem niniejszą recenzję. Nagazowanie prawidłowe, pianka wysoka, biała, szybko znikająca. Piwo ma kolor, jak na pilsa, troszeczkę za ciemny, klarowne. Smak mocno goryczkowy aż za gorzki, jak na pilsa. Smaczne piwo i mocno chmielone, ta goryczka zdominowała smak piwa. Na konkursie pewnie by przepadło. Dzięki za piwko Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Choć nie czuję się ekspertem na prośbę jkocurka napisałem niniejszą recenzję. Nagazowanie prawidłowe, pianka wysoka, biała, szybko znikająca. Piwo ma kolor, jak na pilsa, troszeczkę za ciemny, klarowne. Smak mocno goryczkowy aż za gorzki, jak na pilsa. Smaczne piwo i mocno chmielone, ta goryczka zdominowała smak piwa. Na konkursie pewnie by przepadło. Dzięki za piwko Grunt, że smakowało. Na konkurs nie wysłałem bo tez miałem co do niego wątpliwości. Co do koloru to mieści się w normie stylu acz jest w okolicy maksa, podobnie goryczka (39 styl 25-45). . W niemieckim pilsie to ona dominuje nad słodyczą i tak miało być. Serio piana szybko u Ciebie zanikła? u mnie co najmniej średnio trwała jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 Rozlałem to piwa do dwóch szklanek. Przy nalewaniu piwo się bardzo spieniło, ale też dość szybko pianka opadała Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Rozlałem to piwa do dwóch szklanek. Przy nalewaniu piwo się bardzo spieniło, ale też dość szybko pianka opadała JA i tak jestem zadowolony z piany w tym piwie. W poprzednich sezonach w większości piw było gorzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Spóbuj robić godzinna przerwę w 72*, u mnie piana chyba dzięki temu się poprawiła; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Spóbuj robić godzinna przerwę w 72*, u mnie piana chyba dzięki temu się poprawiła; W tym roku właśnie staram się dość długo trzymać w temp. powyżej 70°C i jest zauważalnie lepiej. Całkowicie też dałem sobie spokój z przerwą proteinową, nawet w warzonym ostatnio witbierze (ale za to jaki przełom dostałem!!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now