Pierre Celis Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Prosiliście o sprawdzoną recepturę na Irish Red Ale – oto ona ? Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane, właściwie mogę polecić, to piwo każdemu początkującemu piwowarowi. RECEPTURA ze słodów na 20l piwa o ekstrakcie 13Blg Surowce słód pale ale 3,5kg słód carared 0,4kg słód monachijski typ I 1,0kg jęczmień palony [1100EBC] […] Artykuł Irish Red Ale – receptura ze słodów pochodzi z serwisu blog.homebrewing.pl. View the full article Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredstvom Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Pytanie do ludzi madrych na forum: przy ostatnich zakupach (hurtem na 5 warek) zaopatrzylem sie m.in. w slod czekoladowy, ale o palonym jeczmieniu juz, biedny mis, nie pomyslalem. Moge sypnac troche tego szoko na mash-out bez obawy ze spieprze sobie efekt, czy lepiej pobiegac po miescie i poszukac tego jeczmienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Spróbuj w tej ilości nie wyjdzie w smaku raczej. Tylko, że kolor może nie wyjść taki jak z jęczmienia palonego bo ten ma 1100 EBC, a taka czekolada max 900EBC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredstvom Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Czyli gra nie warta swieczki, wydam lepiej te dodatkowe kilka zlotych i zrobie na jeczmieniu, jak w ksiazce pisze. W koncu ma byc czerwone, a nie blotniste. Podziekowal! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now