Jump to content

[Blog Dori]Irish Red Ale – receptura ze słodów


Pierre Celis

Recommended Posts

Prosiliście o sprawdzoną recepturę na Irish Red Ale – oto ona ? Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane, właściwie mogę polecić, to piwo każdemu początkującemu piwowarowi. RECEPTURA ze słodów na 20l piwa o ekstrakcie 13Blg Surowce słód pale ale 3,5kg słód carared 0,4kg słód monachijski typ I 1,0kg jęczmień palony [1100EBC] […]

Artykuł Irish Red Ale – receptura ze słodów pochodzi z serwisu blog.homebrewing.pl.

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Pytanie do ludzi madrych na forum: przy ostatnich zakupach (hurtem na 5 warek) zaopatrzylem sie m.in. w slod czekoladowy, ale o palonym jeczmieniu juz, biedny mis, nie pomyslalem.

Moge sypnac troche tego szoko na mash-out bez obawy ze spieprze sobie efekt, czy lepiej pobiegac po miescie i poszukac tego jeczmienia? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.