Jump to content

Profesjonalia 2010

Recommended Posts

Na stronie dostępne jest info o całej imprezie.

W tym roku 15 barmanów i 15 piwowarów pojedzie do Kazimierza Dolnego.

Zasady:

I etap - gdzie wypełniamy test wiedzy przez internet

II etap - test wiedzy i sprawdziany praktyczne w Piwniarniach Warki

III etap - test wiedzy i sprawdziany podczas Profesionalia 2010 w Kazimierzu Dolnym.

Nagrody w konkursie piwowarów:

?I miejsce - wyprawa dla dwóch osób (piwowar wraz z osobą towarzyszącą) do najsłynniejszych browarów w Polsce i Europie pozwalająca na poznanie tradycji piwowarskich i wymianę doświadczeń z mistrzami piwowarstwa starego kontynentu.

?II i III miejsce - roczny zapas surowców do produkcji wybranego gatunku piwa.

Powodzenia !!!

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

mi cieniutko poszedł ten test :D

kłopotliwe jest wybranie 2 odpowiedzi :rolleyes:

położyłem się na pytaniu o piance i jedno musiałem strzelić ale nie pamiętam co to było

jedno pytanie dostałem co najmniej dziwnie podchwytliwe - zaznaczyłem tak jak by odpowiadał piwowar a nie chemik zobaczymy, najwyżej będę reklamował :lol:

Zrób test kilka razy i przeczytaj regulamin.

Czytając regulamin można test zrobić tylko raz. Jak się nie mylę to pisało że liczy się ilość błędów i czas.

Zdobyłem 647 pkt w 27 sekund. Pytania miałem łatwe, żona miała znacznie trudniejsze.

Ja też mam 647 punktów (też myślę, że to maks.), ale w 70 sekund. Ale za pierwszym razem. :smilies:

Co do nagrody, to narzekałem, że dla piwowarów gorsza, a z regulaminu wynika, że wprost przeciwnie. Wartość wycieczki wyceniono na 10k zł.

Edited by kopyr

W regulaminie jest napisane, że GŻ pokrywa "koszty transportu". Nic nie piszą o noclegach i wyżywieniu. Choć te zawierają się pewnie w tych dziesięciu klockach :smilies:.

536 punktów, 89 sekund, jak dotąd uważyłem 13 warek, co daje 41 punktów na warke :(:) :) Ten przelicznik mi się podoba biorąc pod uwagę lepsze wyniki bardziej doświadczonych kolegów :smilies: Pozdrawiam :)

Ha, chciałem tylko zobaczyć jakie dają pytania, a uzbierałem 647 pkt w 83 sekundy :(

Chyba nieźle jak na żółtodzioba po 3 warkach :smilies:

Edited by TomX

W regulaminie jest napisane, że GŻ pokrywa "koszty transportu". Nic nie piszą o noclegach i wyżywieniu. Choć te zawierają się pewnie w tych dziesięciu klockach :(.

Wycieczka będzie opłacona od A do Z. To będzie wyczerpujące 10 dni :smilies:

• 2 weeks later...

to co, kto z szanownych koleżanek i kolegów zawita na II etap do Białegostoku? Dajcie znać wcześniej to może coś wspólnego zorganizujemy, niby tu na Podlasiu jest nas niewielu, ale damy radę i z chęcią ugościmy przyjezdnych ;-)

Do mnie właśnie parę minut temu zadzwoniła miła pani i poinformowała mnie żebym brał na środę urlop... :D

Niestety obawiam się, że nie pogoszczę się za bardzo, bo na czwartek rano mamy zaplanowany wyjazd na długi weekend.

Nie mogli tego II etapu zaplanować w jakimś innym terminie. :D

Do mnie właśnie parę minut temu zadzwoniła miła pani i poinformowała mnie żebym brał na środę urlop... :D

Niestety obawiam się, że nie pogoszczę się za bardzo, bo na czwartek rano mamy zaplanowany wyjazd na długi weekend.

Nie mogli tego II etapu zaplanować w jakimś innym terminie. :D

rozumiem, że jedziesz do Białego? Super, może w końcu ciut dłużej pogadamy niż ostatnim razem ;-)

Przed chwilką baba do mnie dzwoniła że jest 2 etap ale się zastanawiam jeszcze czy pojadę :rolleyes:

Ty się nie zastanawiaj tylko śmiało przyjeżdżaj! w końcu i w Białym pojawi się spora grupa piwowarów, kto by pomyślał, że i tu zawita jakaś "piwna" imprezka :D

Edited by adanjan