Jump to content

Porter/Stout receptura


Recommended Posts

Hey.

Potrzebuje pomocy ;)

Chce uwarzyć piwo w stylu Porter albo/i Stout. Ile chce uwarzyć ? około 20-25l. Interesuje mnie tylko górna fermentacja.
Posiadam takie składniki.

Biscuit Castle Malting 1 kg, Karmelowy 30 1kg, Pale ale 25kg, Red Ale(melanoidynowy) 1kg, Jęczmień wędzony dębem 5kg, Czekoladowy jasny 1kg, Caramel Sweet 1kg, Caramel aromatic 1 kg, Pale Cookie 1kg, Jęczmień prażony 1000ebc ok 800g. 

Uda się coś z tego dobrać taka aby dało się zrobić jakis Porter i/lub Stout?

Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Bardzo lubię minimalistyczne receptury:

Stout: 90% pale ale 10% jęczmienia palonego (jęczmiń prażony i palony to to samo? chyba tak).

Portera nie warzyłem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.