kopyr Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Ekstrakt 12,4°Blg alkohol 6,2% Butelkowane 27.01.2010 Piana: niezbyt obfita, ale trwała, drobniuteńka. Kolor: ładny, ciemnozłocisty Wysycenie: moim zdaniem zbyt wysokie. Co prawda piwo nie opuszcza butelki, ale gaz lekko zapycha. Zapach: coś tu czuję, co może nie jest nieprzyjemne, ale w wyższym stężeniu mogłoby być. Smak: wyraźnie słodowe, goryczka średnia, w kierunku niskiej. Opakowanie: pamiętam jak pierwszy raz dostałem piwa od weny to raziły mnie te flaszki po PU. Jednak teraz z etykietą starannie przyklejoną poniżej bramy na butelce opakowanie wygląda klasa. Nie napisałbym jak jacer, że smakuje jak sklepowe, bo to by było zakłamywanie rzeczywistości, nie mamy takich dobrych piw w sklepie. Aczkolwiek wydaje mi się, że trochę brak tu świeżości. Na Żywiec będzie IMO za stare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 No czyli się sprawdza teoria 2 miesiące i jest super. Tylko u mnie to trochę za mało bo jak piwo leżakuje w 5°C za 2 miesiące nie zdąży się dobrze nagazować i odpowiednio wylagerować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted May 15, 2010 Author Share Posted May 15, 2010 No czyli się sprawdza teoria 2 miesiące i jest super. Tylko u mnie to trochę za mało bo jak piwo leżakuje w 5°C za 2 miesiące nie zdąży się dobrze nagazować i odpowiednio wylagerować. 2 to może nie, ale 3 miesiące dla jasnych piw to chyba optimum Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 oo, juz z przemysłowego zrobiło się sklepowe I nie miałem na myśli polskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Całe szczęście, że mam jeszcze inne takie 3 miesięczne. Bedę miał co wysłać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Wena to stary wyjadacz to wie co i kiedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts