Jump to content

Nowy - Piotr Lubelskie


tomki11

Recommended Posts

1 godzinę temu, tomki11 napisał:

Lublin. chwilowo zastanawiam się jak zacząć, co kupić....

Garnek: 30 litrów (emalia wychodzi najtaniej).

Chłodnica (najlepiej z nierdzewnej karbowanki).

Fermentory 33 l: z kranikiem z dwa (osobne do filtracji i rozlewu ale możesz pojechać na jednym) i bez kranika - ile chcesz (do fermentacji).

Filtrator z oplotu/ sprężyny.

Termometr elektroniczny albo analogowy ze skalą ponad 100°C.

Spławik czyli balingomierz - najlepiej od razu Alla France zamiast Biowinowskich plus tulejka/ inny pojemnik na próbki.

Wężyki do przelewania (tańszy igielit albo silikon droższy ale daje radę w wysokich temperaturach).

 

Wiele więcej chyba nie trzeba. Tuningowac można później w nieskończoność (filtratory/ hopstopery/ hopspidery/ kraniki etc.).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.